Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати осіннє взуття для дитини

Як вибрати осіннє взуття для дитини
 

Нехай поки осінь наступила тільки за календарем, але справжня осіння пора з усіма дощами, вітрами, калюжами, вологістю і пожухлими листям зовсім не за горами. Вірним супутником осінньої пори є застуда, яку так легко підхопити. Варто ледь намочити ноги, як тут же з'являється нежить і нездужання. Але кому хочеться хворіти, а тим більше, щоб хворіли діти? Тому до вибору осіннього взуття варто ставитися особливо ретельно.



Для того щоб вашому малюкові було не тільки тепло і сухо, а й комфортно грати, бігати по калюжах і просто гуляти, осіннє взуття для дитини повинно відповідати цілому ряду особливих вимог. Яким же критеріям варто приділити особливу увагу при виборі осіннього взуття для малюка?

У ранньому віці діти дуже швидко ростуть, тому, вибираючи взуття малюкові, краще відразу брати пару на розмір більше. З одного боку, таке взуття прослужить довше, ну а з іншого – при настанні невеликих заморозків, ви завжди зможете одягнути пару теплих шкарпеток, які не тіснитимуть ніжку малюка.

Перед тим як вибрати дитяче взуття, зверніть увагу, щоб у ньому був жорсткий задник і гнучка підошва. Інакше нога буде постійно завалюватися, через що в подальшому зіпсується дитяча хода. А якщо підошва буде занадто жорсткою, у дитини ходьба супроводжуватиметься постійним дискомфортом.

Пам'ятайте про те, що і підошва, і задник, і передня частина взуття повинні бути досить міцними, щоб не пропускати вологу. Дитина навряд чи буде постійно акуратно обходити калюжі, особливо, коли ви цього не бачите. Тому, краще відразу потурбуватися про її здоров'я.

Маленькі діти такі непосиди, і це абсолютно не залежить від пори року! Ви повинні бути готові до того, що вашому малюку захочеться бігати, грати з іншими дітьми, запускати кораблики по воді і шарудіти листям під ногами. В цьому плані взуття повинно допомагати малюкові пізнавати навколишній світ, не сковуючи його рухів. Незважаючи на те, що осінні черевички повинні бути досить щільними, постарайтеся вибрати найлегшу пару, яка підходить для активного відпочинку.

Те, наскільки вашому малюкові буде комфортно пересуватися в новому взутті, залежить і від застібок. Модні цільні чобітки найчастіше занадто бовтаються на нозі, і в них не дуже побігаєш. Інша справа – черевички або чобітки на шнурівці або липучці, які щільно сидять на нозі. Крім того, таке взуття набагато легше взувати, і з застібками малюк зможе справлятися самостійно.

Найкращим матеріалом для осіннього взуття, безсумнівно, є натуральна шкіра. Адже вона не пропускає вологу, зберігаючи максимальний комфорт і дозволяючи ніжці дихати. Звичайно, такі вироби не всім по кишені, тому можна вибрати взуття і з якісного шкірозамінника, але варто брати таке взуття тільки від перевірених виробників.

Не варто забувати і про фасон дитячого взуття. Діти з самого раннього віку починають розбиратися в тому, що красиво, а що – ні. Для цього, вирушаючи в магазин за новою парою взуття малюкові, візьміть його з собою – це допоможе уникнути постійних суперечок і переконань з приводу того, чому він повинен носити це взуття, а також сприятиме розвитку смаку в одязі. Та й збиратися в садок або школу дитина стане куди охочіше, якщо речі їй будуть подобатися.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас