Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим відрізняються парфуми від туалетної води

Чим відрізняються парфуми від туалетної води
 

Незважаючи на всю сучасну різноманітність, жінці знайти свій ідеальний парфум не простіше, ніж підшукати хорошу пару туфель. Насправді ж ми дуже мало знаємо про парфумерію і практично в ній не розбираємося, а вибираємо свій аромат, керуючись лише власними смаками і уподобаннями. А чи знаєте ви, чим дійсно відрізняється туалетна вода від парфумів? Про це та багато інше йтиметься у сьогоднішній статті. Але почнемо, мабуть, з історії.

Історія парфумерії

Люди знайомі з різними ароматами ще з четвертого тисячоліття до нашої ери. Згідно з історією, саме спалювання ладану під час проведення релігійних обрядів у Китаї, Вавілоні і Єгипті призвело до використання ароматів як парфумерії. Тільки тоді парфум мав вигляд диму, через що і був так названий (від лат. Fumum - дим). А Стародавня Індія вперше почала користуватися ефірними маслами в третьому тисячолітті до нашої ери.

Парфуми, яким ми знаємо їх сьогодні (ефірні масла, змішані зі спиртовим розчином), не існували до 14 століття, поки угорська Королева Єлизавета не наказала приготувати подібну мікстуру для лікувальних цілей. Як виявилося, спирт робить аромат ефірних масел більш стійким, і незабаром саме такі парфуми увійшли в моду. Незабаром, вже в 18 столітті парфумерія у Франції стала справжнім мистецтвом.

Сучасна парфумерія

Сьогодні парфумерія стала невід'ємною частиною нашого життя. Як каже Estée Lauder: «Мені завжди хотілося вірити в те, що парфуми – це щось більше за просто приємний аромат. Вони існують в нашій свідомості, а не просто в носі ». І багато психологів погоджуються, що люди, які притягують до себе людей, краще пахнуть. Вони ж випромінюють більше впевненості в собі, є більш позитивними і комунікабельними.

Три основних формули в парфумерії

На жаль, дуже багато людей не знають різниці між парфумами, парфумованою водою і туалетною водою, а також про плюси і мінуси кожної з цих формул. Основна відмінність цих формул полягає в концентрації аромату: пропорції ефірних масел, спирту та води, використовуваних у кожній з них.

Туалетна вода – найменш концентрована форма парфуму, в якій використовується мінімум ароматичних ефірних масел. Наступною за концентрацією йде парфумована вода, а найконцентрованішою формулою є парфуми. Чим більше концентрація ефірних масел, тим більш багатий, насичений виходить аромат, і тим довше він «тримається». Тобто, парфуми є найстійкішою формулою.

Як би там не було, але навіть туалетна вода має наскільки ж наближений до парфумів запах, що різницю може відчути тільки професіонал. А через найбільш легку концентрацію туалетна вода найкраще підходить для роботи і повсякденних справ. Можна зупинити свій вибір і на парфумованій воді, але духи на роботі будуть однозначно недоречні.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас