Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Все, що потрібно знати про дитячі вологі серветки

Все, що потрібно знати про дитячі вологі серветки
 

Вологі серветки – незмінний атрибут гігієни практично кожного в сучасному світі. Пояснюється це просто – по-перше, серед населення зростає прагнення до чистоти і догляду за собою, а по-друге – вологі серветки це дуже зручно і може виручити в найнесподіваніших ситуаціях.

Як вони з'явилися?

Вологі серветки з'явилися в 70-х роках минулого сторіччя, але на території СНД широкої популярності набули тільки в останні роки. Спочатку серветки були далекі від досконалості: швидко висихали, постійно рвалися, не завжди мали приємний аромат. Сучасні серветки набагато більш технологічні і виконані з сучасних нетканих матеріалів. Найчастіше, ціна серветок залежить від якості, чим краще матеріали і просочування – тим дорожча серветка.

Які вони бувають?

Сьогодні серветки розділяються по застосуванню, але зовсім не обов'язково, що продукти, які мають на упаковці фото дитини або підпис «дитячі» такими є. Справа в тому, що дитячі вологі серветки відрізняються особливим складом, розрахованим саме для малюків. Такі серветки не повинні містити ароматизатори і мати нейтральний лужний баланс. «Багатьох мам, ймовірно, лякає склад вологих серветок, коли вони дивляться на упаковку. Але варто зазначити, що часто за «страшними» хімічними назвами ховаються цілком нешкідливі речовини – антисептики і консерванти без яких неможливе виробництво косметичної продукції. Приміром, консервант бензізотіазолінон, відповідно до проведених клінічних випробувань, є одним з найбільш «нешкідливих» за ступенем токсичності. Не викликаючи алергії, подразнень і запалень шкіри він захищає серветку від потрапляння бактерій тощо» , – ст. науковий співробітник Інна Мироненко, компанія Укроргсинтез .

Як користуватися?

Безумовно, вологі серветки не замінять повністю водних процедур або миття рук з використанням мила і спеціальних дитячих лосьйонів. Проте, серветки стануть надійним помічником мамі і малюкові в тих умовах, коли купання неможливо: в транспорті, під час прогулянки, на прийомі у лікаря тощо. Саме тому серветки необхідно використовувати відповідно нагоди. «Найчастіше якісні серветки відомих брендів розроблені з урахуванням фізіологічних особливостей дитячого організму і мають в складі гіпоалергенні речовини. Але, як і в будь-якій справі, потрібна поміркованість – не зловживайте використанням серветок, а при їх виборі звертайте увагу на пачки, на яких є напис «пройшли дерматологічну перевірку», – вказує лікар-педіатр, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко .

Як вибирати?

Абсолютно природне бажання кожної мами вибирати для свого малюка все тільки найкраще і безпечне. Особливо це стосується косметичних і гігієнічних засобів. Саме тому слід уважно вибирати вологі серветки: чи пройшли вони дерматологічну перевірку, чи не мають вони ароматизаторів, які можуть викликати алергічну реакцію, та перевіряти, чи нейтральний Ph. Слідуючи цим простим правилам, ви завжди зможе вибрати якісний і безпечний товар.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас