Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як заощадити місце в шафі

Як заощадити місце в шафі
 

Нібито і речей небагато, але знову в шафу нічого не поміщається? Не біда, можливо, ви просто не правильно організували простір у шафі. Хочете знати, як «економно» розкласти речі в шафі, та ще й так, щоб там постійно панував порядок? Тоді, можливо, вам будуть корисні наші поради.



Почнемо з того, що коли речі в шафі акуратно складені, вони вже займають набагато менше місця, ніж коли знаходяться в повному безладі. Якщо і ви хочете, щоб речі завжди поміщалися в шафу і зберігали охайний вигляд, тоді заведіть собі (і своїм домочадцям) звичку відразу складати речі, а не просто засовувати їх у шафу.

Якщо вам не вистачає місця на перекладині для вішалок, тоді зверніть увагу на самі вішалки – чим товща вішалка, тим більше місця вона займає. Позбавтеся товстих вішалок, замінивши їх більш тонкими, і речі без проблем помістяться в шафі.

Шарфи і ремені теж вигідніше зберігати на вішалці – так вони займають набагато менше місця. Для цих цілей продаються спеціальні вішалки як для шарфів, так і для ременів. Якщо у вас такої вішалки немає, можете спробувати переобладнати звичайну або просто використовувати звичайну вішалку для цих цілей.

Що ж стосується поличок, то і їх можна використовувати по-різному. Наприклад, якщо у вашій шафі полки досить глибокі, то спереду можна (і це дуже зручно) розмітити дві стопочки з сезонними речами, які ви носите зараз, а ззаду поперек покласти стопочку речей, які ви зараз не носите.

Якщо з місцем в шафі зовсім погано, тоді, можливо, варто прибрати всі несезонні речі з шафи в інше місце. Головне – прибрати тільки ті речі, які дійсно не знадобляться, наприклад, влітку вам навряд чи стане в нагоді пуховик або штани з начосом. Якщо у вас більше немає вільних ніш, куди можна прибрати речі, тоді на допомогу вам прийдуть вакуумні ящики і пакети. В них ви з легкістю зможете упакувати всі непотрібні речі, захистивши їх при цьому від пилу і молі, і зручно скласти під ліжко.

Нижня білизна також може займати досить багато простору, тому її краще зберігати в спеціальних коробочках - органайзерах. Такі коробочки ви зможете розташувати в невисокому висувному ящику або поставити одну на іншу, і ваша білизна завжди буде в порядку.

Що ж стосується постільної білизни, яка теж нерідко займає досить багато вільного простору, то її зручніше зберігати в наволочках. Складаючи комплект в наволочку, ви не тільки заощадите місце, але й ніколи не втратите окремі елементи комплекту.

Якщо в шафі ви також зберігаєте взуття, то його зручніше і практичніше зберігати в коробках. Так воно не тільки займає менше місця, але і краще зберігається до наступного сезону. А щоб було простіше зрозуміти, де яка пара, можна вирізати «віконце», через яке буде видно пару взуття, або наклеїти невеликі наклейки на коробки. Так ви завжди будете знати, де що лежить.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас