Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Оптимальна температура в будинку для маленької дитини

Оптимальна температура в будинку для маленької дитини
 

З появою дитини в сім'ї у молодих батьків виникає безліч питань, і не тільки з приводу догляду за малюком, але і відносно того, як створити оптимальний мікроклімат в дитячій кімнаті: якою має бути вологість, температура повітря, щоб дитина не хворіла, і їй було комфортно. Про вологість повітря ми вже говорили в попередніх статтях, сьогодні ж мова піде про оптимальну температуру повітря в дитячій кімнаті. Якою вона має бути?



Як правило, поради та рекомендації, які ми чуємо, говорять про те, що температура повітря в кімнаті дитини не повинна бути занадто низькою або високою, вона повинна бути оптимальною. Але що саме значить це «оптимально»? Чи має значення пора року і погода за вікном?

Почнемо з того, що занадто висока температура повітря в будинку може стати причиною СРДС (синдром раптової дитячої смерті). Якщо ж у будинку занадто холодно, малюк може вести себе неспокійно, погано спати і навіть хворіти. Крім того, як би дивно це не звучало, оптимальна температура повітря в дитячій кімнаті залежить від пори року і погоди, а також від того, чи працює в будинку опалення. Отже, що рекомендують експерти?

• Підтримуйте вдома оптимальну температуру між 20 і 23 градусами Цельсія.

• Не одягайте малюка занадто тепло, одягніть на нього на один шар одягу більше, ніж носите по дому ви, після цього переконайтеся, що дитині не жарко.

Температура повітря в будинку від 20 до 23 градусів за Цельсієм більше підходить для зимового періоду, коли у вас працює опалення. Влітку ж ця температура може здатися прохолодною порівняно зі спекою на вулиці, тому в теплу пору року рекомендується підтримувати в будинку температуру в 24-26 градусів Цельсія. Так вам і вашому малюкові буде набагато комфортніше, і вам вдасться мінімізувати ризик простудних захворювань в літній період.

Пам'ятайте, що експерти рекомендують одягати дитину вдома в легкий одяг, а температура повітря в дитячій кімнаті повинна підтримуватися на рівні, комфортному для дорослих в легкому одязі. Тому не одягайте малюка занадто тепло і перевіряйте, щоб він не був надто гарячим.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас