Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 правил вибору підгузників від Helen Harper

7 правил вибору підгузників від Helen Harper
 

Дитяча гігієна в сучасному світі вражає своїм асортиментом. Особливо це стосується підгузників – безліч фірм, моделей і особливостей. Щоб зробити правильний вибір все доводиться пробувати визначати практикою, але можна полегшити пошук ідеального підгузника для малюка, виконуючи всього 7 простих правил.



Правило №1 – вибираємо розмір

Безумовно, на кожній пачці підгузників вказана вага дитини, але це тільки приблизний орієнтир. Якщо, наприклад, ваш малюк важить 8 кілограмів, то йому можуть підійти підгузники як розраховані на 5-8 кг, так і на 9-12. Все залежить від співвідношення ваги та зросту, ширини попи і животика. В ідеалі – краще купити дві пачки «на пробу» і визначити, який саме підгузник підходить більше.

Визначити «свій» розмір вже одягненого підгузника просто: він не повинен надто туго сидіти, але в той же час і не бути занадто вільним, а просто щільно прилягати до тіла малюка. Ніколи не варто купувати підгузники «на виріст» – краще купувати по одній пачці, але турбуватися про комфорт дитини.

Правило №2 – преміум або економ?

Вибираючи підгузник своїй дитині, ви, природно, звернете увагу, що деякі моделі коштують дорожче або мають позначку «преміум». Зазвичай такі підгузники відрізняються кількістю абсорбуючої речовини, тонкістю підгузника і додатковою резинкою ззаду. Кожна мама вибирає клас підгузників, орієнтуючись на свої переваги і вимоги. Вбираючі здібності у підгузників різного класу однакові, але економ-сегмент має більш вдале співвідношення ціни та якості, що істотно допомагає економити сімейний бюджет.

Правило №3 – наповнювач

В основному поглинаючий шар більшості підгузників складається з суперабсорбенту, проте також збереглися і моделі, усередині яких розпушена целюлоза. Відмінність цих матеріалів у здатності поглинати рідину. Суперабсорбент (його ще позначають на упаковці абревіатурою САП) набагато краще вбирає, але й коштує трохи дорожче. Якщо ви зупинили свій вибір на підгузниках з целюлози, то часто вміст таких моделей може збиватися і скочуватися, а вбирають вони ненадійно. Щоб перевірити якість наповнювача, застосуйте наступний метод: під час зміни підгузника після ночі, промокніть його серветкою. Якщо вона суха – то модель підходить, в іншому випадку – краще відмовитися від цих підгузників.

Правило №4 – безпека і якість

Як і будь-яка інша продукція, підгузки мають свій термін придатності. Звертайте на це увагу під час покупки, а також уважно стежте за тим, щоб упаковка не була ушкоджена, всі написи були на тій мові, в якій країні ви проживаєте. Крім того, краще віддати перевагу тим підгузникам, які мають на упаковці напис, що підтверджує відповідність продукції нормам законодавства.

Правило №5 – комфорт і сухість

Дуже важливо, щоб шкіра малюка залишалася сухою, тому що це профілактика виникнення пелюшкового дерматиту, пітниці та інших неприємностей. У першу чергу це залежить від поглинаючого шару, але так само і від верхнього: часто цей шар має пори, які швидко пропускають рідину, але в той же час дозволяють шкірі «дихати». Цей верхній матеріал повинен бути дуже м'яким і ніжним на дотик, а від протікання назовні повинні мають захищати спеціальні м'які манжети навколо ніжок. Звертайте на них особливу увагу – ці захисні бар'єри можуть натирати ніжки, якщо підгузок не анатомічної форми.

Правило №6 – підгузники або трусики?

Підгузники-трусики зручні тим, що їх легко можна зняти як звичайні трусики. Проте їх здатність вбирати рідину зазвичай така ж, як і у звичайних підгузників. Тому це більше психологічний момент: за допомогою підгузників-трусиків набагато простіше привчати вже підрослого малюка до горщика і до носіння звичайної білизни. Звертайте увагу на ті підгузники, які з боків мають спеціальні шви, які легко можна надірвати, якщо цей предмет дитячої гігієни потрібно зняти дуже швидко.

«Підгузки-трусики я зазвичай рекомендую від 1 року до 1,5, тому що саме у цей час діти починають контролювати свої фізіологічні потреби. Кожна дитина розвивається за індивідуальним графіком, проте малюк повинен психологічно «дозріти», бо для малюка перехід на горщик – це своєрідний стрес, а підгузники-трусики допомагають з ним впоратися», зазначає лікар-педіатр, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко.

Правило №7 – липучки і резиночки

Один з важливих моментів при виборі підгузників – це якість застібок. Боковики підгузників повинні бути еластичними і легко розтягуватися – це забезпечить комфорт при носінні, особливо активним малюкам. Застібки-липучки бувають як одноразові, так і багаторазові, але плюс останніх очевидний: ви завжди можете перевірити, чи комфортно малюкові, і застебнути підгузник знову, якщо «тривога» виявилася помилковою.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас