Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 правил ідеальної вітальні

5 правил ідеальної вітальні
 

У наш час вітальня – це не просто кімната, тут відпочивають після роботи, зустрічаються з друзями і рідними, ведуться найтепліші бесіди і обговорюються поточні справи, тільки тут має бути місце для всього і відразу. Плануєте ремонт у вітальні? Тоді ми розповімо про 5 головних правил ідеальної вітальні.

М'які меблі

Прийшовши з роботи, так хочеться повністю розслабитися і відпочити. І це бажання більш ніж здійсненне, якщо поставити у вітальні зручний м'який диван або пару крісел, які подарують максимум комфорту. Звичайно, вибирати варто тільки якісні меблі, інакше ні про яку зручність мова не йтиме. Великі місткі дивани більше підійдуть для просторих кімнат, а ось в маленьку вітальню краще поставити невеликий диван або компактні крісла.

Столик

Нерідко, у вітальні ми вечеряємо і зустрічаємо гостей, тому без столика тут просто не обійтися. Якщо у вашому будинку є окрема їдальня для застілля, тоді у вітальні можна обійтися невеликим журнальним столиком, який не буде перевантажувати інтер'єр і займати зайвий простір. В іншому випадку зверніть увагу на складні моделі столиків, які легко трансформуються.

Стелажі або полиці для книг

Як же приємно після важкого робочого дня заварити чашечку ароматного чаю і почитати улюблену книгу. Якщо ви відноситеся до тих людей, які не уявляють свого життя без книг, тоді у вашій вітальні просто зобов'язане знайтися місце для стелажів і поличок для них.

Затишна атмосфера

Ніщо так не впливає на настрій, як навколишнє оточення. Якщо ви хочете, щоб ваша вітальня стала місцем справжнього відпочинку, теплих зустрічей з друзями і таких же відкритих бесід, тоді подбайте про загальну атмосферу в цій кімнаті. Звісно, для цього всі меблі повинні бути одного тону і стилю, щоб гармонійно поєднуватися і не «різати» очі. Те ж стосується обробки стін і різноманітних декоративних елементів.

Освітлення

Світло в приміщенні відіграє чи не найважливішу роль, завдяки чому можна розділити кімнату на різні зони або створити м'яку затишну атмосферу. Якщо у вітальні ви звикли відпочивати, тоді освітлення краще зробити приглушеним, щоб ваші очі могли розслабитися. Для тих, хто любить почитати, рекомендуємо поставити невеликий світильник біля крісла або дивана, ну а якщо ви звикли приймати у вітальні великі веселі компанії друзів, тоді краще зробити освітлення яскравішим.

Звісно, всі ці речі повинні не тільки гармонійно поєднуватися, але й доповнювати одне одного, тоді ваша вітальня буде завжди наповнена атмосферою затишку і радувати око.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас