Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правила догляду за руками в холодну пору року

Правила догляду за руками в холодну пору року
 

Мабуть, кожна жінка помічає, що з настанням холодної пори року, стан шкіри рук і нігтів змінюється не в кращу сторону: шкіра суха, лущиться, з’являються неприємні задирки навколо нігтів, а самі нігті стають крихкими… Які причини цього?



Це - вже, мабуть, відомий Вам перелік негативних факторів впливає на такий плачевний стан справ: взимку, коли в приміщенні повітря є, зазвичай, пересушеним (адже ввімкнене опалення), наша шкіра (нігті, волосся) страждають від цього, їм необхідне додаткове зволоження. Холодний морозний вітер теж робить свою справу, тому не забувайте одягати теплі рукавички. А з середини – свої проблеми: брак вітамінів та мікроелементів. Ось і стає зрозумілим, чому саме в холодну пору наші руки потребують особливого догляду.

Парафінотерапія – це процедура, яка є просто необхідною нашим рукам в холодну пору. Шкіра рук почувається наче у сауні, та й ефект відповідний: виводяться токсини, заживають мікротріщинки, відбувається притік крові, стан шкіри рук та нігтів значно покращується. Сьогодні дана процедура є досить доступною, її пропонують практично у кожному салоні. А як влаштувати собі парафінотерапію вдома – читайте у нашій статті (http://mama-tato.com.ua/article/a-2404.html).

Ще одна процедура, яку Вам запропонують у салоні, і яка набуває особливої актуальності взимку – гарячий манікюр. Спеціальний крем, у складі якого є живильні олії, підігрівають до відповідної температури, туди Ви занурюєте свої руки (після процедури пілінгу). За такий манікюр Ваші ручки «скажуть» Вам спасибі.

Побавте свої руки зволожувальною косметикою (її рецепти знайдете у наших статтях), а нігті – ванночкою із морської солі та кількох крапель йоду. Придбайте захисний крем із вітамінами, який завжди має бути у Вашій сумочці (наносити його слід не пізніше, ніж за 20 хвилин перед виходом на вулицю, особливо, якщо там мороз).

Можливо, варто відкоригувати свій раціон, не останнє місце у ньому повинні займати молочні продукти, бобові, горіхи, морська риба.

Попіклуйтеся про свої руки, і результат Вас неодмінно порадує!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас