Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Собаки піклуються про здоров´я своїх господарів

Собаки піклуються про здоров´я своїх господарів
 

Ваш малюк просить вас завести собаку? Можливо, не варто відразу так навідріз відмовлятися. У цих домашніх улюбленців насправді набагато більше переваг, ніж недоліків. А найголовніша з них – собаки не тільки знають, як ви себе почуваєте, вони дбають про здоров'я своїх господарів і покращують його. Хочете знати як?



По-перше, ці чотириногі друзі зміцнюють наш імунітет. Це очевидно, адже живучи багато років з собакою, а то і з народження, господарі постійно взаємодіють з мікробами, бактеріями і алергенами, які нероздільні з собакою. У підсумку, люди (включаючи і дітей), які живуть з собаками, стають більш стійкими до різних алергій, інфекцій і навіть до астми.

По-друге, собака змусить вас бути активнішими. Як не крути, а собаки – ті ще непосиди! Ваш домашній улюбленець просто не дасть вам лінуватися і змусить-таки отримати хоча б мінімальне фізичне навантаження кожен день. Адже, навіть якщо ви вирішите пропустити своє тренування, вам потрібно буде вигуляти пса і пограти з ним. А ще собаки – ідеальні компаньйони для тих, хто любить бігати вранці або ввечері.

По-третє, ці домашні улюбленці піклуються і про серцеве здоров'я домочадців. Як показали дослідження, люди, які тримають собак, не так схильні до захворювань серцево-судинної системи, у тому числі пов'язаних з кров'яним тиском або холестерином. Крім того, власники собак набагато рідше страждають від серцевих нападів, а навіть у разі серцевого удару у них набагато більше шансів вижити.

По-четверте, собаки покращують наш моральний стан. Як було доведено, люди, в чиєму будинку живе пес, можуть похвалитися більш високим рівнем серотоніну і дофаміну – гормонів щастя. І все це завдяки їхній безумовній та безкорисливій любові, якою собаки оточують своїх господарів. Собаки ефективно борються з депресією, знімають стрес, почуття неспокою і дарують людям заряд гарного настрою. Саме тому такою ефективною вважається собакотерапія, яка допомагає боротися з різними захворюваннями, в тому числі і серцево-судинними.

Як бачите, ці прекрасні тварини безумовно заслуговують на те, щоб стати вашими домашніми улюбленцями! Пес буде по-справжньому піклуватися про всю вашу родину і здоров'я домочадців.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас