Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Переваги занять танцями для розвитку дитини

Переваги занять танцями для розвитку дитини
 

Якщо у вас є діти, ви напевно не раз задавалися питанням, куди б подіти їхню невичерпну енергію. У той час як спортивні ігри і командний спорт прекрасно розвивають дитину фізично, вони підходять далеко не кожному малюку. У цьому плані танці можуть стати прекрасною альтернативою, тим більше що вони приносять величезну користь діткам будь-якого віку.

Як танці розвивають дитину

1. Фізичний розвиток. Танці – дуже активне заняття, яке допоможе не тільки витратити дитячу енергію, але і значно поліпшити здоров'я малюка. Регулярні танцювальні заняття покращують гнучкість дитини, розширюють діапазон рухів, розвивають фізичну силу і витривалість. Повторювані рухи в танцях допомагають підтримувати м'язовий тонус, виробляти правильну поставу, розвивати рівновагу і координацію, підтримувати загальне здоров'я серцево-судинної системи. А діткам, які страждають від зайвої ваги, заняття танцями допоможуть скинути зайві кілограми і виробити правильні звички харчування.

2. Соціальний розвиток. Танці – не тільки фізично, а й соціально активне заняття. Так, заняття танцями допоможуть малюкові розвивати свої соціальні та комунікативні навички, вчитися працювати в команді, довіряти оточуючим і заводити нових друзів. Якщо ваша дитина сором'язлива, танці стимулюватимуть її спілкуватися з однолітками і допоможуть впоратися зі сором'язливістю по відношенню до сторонніх людей і місць. І, звичайно ж, танці допоможуть впоратися з боязню виступати перед великою аудиторією сторонніх людей.

3. Освіта та навчання. Щоб досягти успіхів у танцях, потрібна постійна практика, дисципліна, зосередженість, а також чимало навичок, які будуть корисні в самих різних сферах життя дитини. Заняття танцями допоможуть розвинути творчі здібності малюка і пробудити любов до мистецтва. Як правило, дітки, які регулярно займаються танцями, досягають більших успіхів у навчанні, ніж їхні однолітки, які не танцюють.

4. Розвиток самооцінки. Займаючись танцями, дітки відпрацьовують рухи і поставу, щоб виглядати краще зі сторони. З часом вони відчувають себе все більш впевнено, через що підвищується і їхня самооцінка. Танці допомагають діткам не тільки краще ставитися до себе, а й вчать самовиражатися. Це дуже корисно, особливо для дітей з вадами розумового або фізичного розвитку – заняття танцями допомагають їм впоратися зі своїми емоційними проблемами.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас