Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

8 березня: організуйте свято для колег

8 березня: організуйте свято для колег
 

Наближається Міжнародний жіночий день: свято краси і ніжності, коли кожна жінка заслуговує особливої уваги від сильної половини. Чоловіки починають ламати голову: як привітати, що подарувати?.. Особливо непросто вибрати презент для колег, адже не з усіма доводилось багато спілкуватися, тому залишається здогадуватись про смаки й уподобання. А ще ж є правила етикету, яких потрібно дотримуватись, аби випадково не образити співробітниць.



Напередодні свята усій чоловічій половині вашого колективу варто зібратися на спільну нараду та уточнити організаційні питання: будете ви радувати прекрасну половину лише букетами квітів, чи додасте символічні подарунки? Чому, власне, тему букетів ми навіть не обговорюємо? – Адже без квітів в цей день – ніяк, вони є своєрідним атрибутом свята, кожна жінка 8 березня має повернутися до дому з бодай невеличким букетиком, бо квіти символізують прихід весни, свіжіть, розквітання і пробудження. До речі, гарний варіант – квіти в вазоні, які прикрасять дім, чи робоче місце співробітниці.

Якщо ваш колектив достатньо великий і складно кожній жінці придбати індивідуальний подарунок – порадуйте колег скромними підсніжниками та запросіть на символічний фуршетний стіл з шампанським і фруктами, який ви організуєте наприкінці робочого дня.

Якщо, все-таки, вирішили купувати кожній співробітниці подарунок – добре його обдумайте. Є деякі правила, які стосуються вибору презенту для ділових партнерів, колег:

• Не купуйте надто дорогих подарунків, такий жест може поставити в незручне становище, адже той, хто приймає коштовний презент, залишається, наче, в боргу перед вами, мусить найближчим часом віддячити. Коханій жінці, звісно, можна дарувати діаманти і рубіни, адже вона щодня надихає вас, робить щасливим, дарує своє тепло, тому ви просто віддячуєте за її неоціненні подарунки і це сприймається адекватно. А от з колегами не потрібно проявляти надмірну щедрість, не ставте їх в тупик.

• Будьте обережними з презентами із розряду «з приколом», спершу подумайте, чи всі ваші колеги зможуть оцінити вашу дотепність, та й чи буде це доречно, тобто чи дозволяє робити такі подарунки вік жінок, рівень спілкування в колективі і т. ін.

Підключіть фантазію, але не забувайте про тактовність – і свято вдасться на славу!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас