Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємо дитячий гардероб до дощового весняного сезону

Готуємо дитячий гардероб до дощового весняного сезону
 

Зовсім вже скоро почнуться перші весняні дощі, і ви повинні бути готові до цього. Утримати дитину вдома навіть у дощову погоду практично неможливо, тим більше що ходити по калюжах і запускати в них паперові кораблики так весело! Тому ми пропонуємо вам, батьки, потурбуватися про підготовку дитячого гардеробу до весняного дощового сезону. Що буде необхідно вашій дітворі?

Необхідні дитячі речі для дощової погоди

1. Парасолька. Виберіть легку парасольку дитячого розміру зі зручною ручкою і пластиковими наконечниками на металевих спицях. Така модель буде найбільш зручною і безпечною для малюка. Звичайно ж, надайте дитині право вибрати найкрасивіше забарвлення або малюнок – так вона користуватиметься парасолькою з більшою охотою. Якщо ж малюк ще не в змозі сам тримати парасольку, придбайте сімейну парасольку, якої вистачить, щоб сховатися від дощу під час прогулянок вам двом.

2. Дощовик. Вибираючи дощовик для свого непосиди, в першу чергу зверніть увагу на те, щоб дитина могла в ньому вільно рухатися. У цьому випадку краще зробити вибір не на користь жорстких силіконових і поліетиленових дощовиків, а на користь непромокальних плащів і ветровок з м'яких і зручних тканин на щільній застібці (блискавці, наприклад). Верхній одяг для дощу не повинен сковувати рухів малюка, проте і не повинен бути занадто вільним, щоб дитина в ньому не «тонула». Якщо ви купуєте дощовик (плащ, ветровку) на виріст, обов'язково підкочуйте рукави, коли одягаєте дитину – вільні руки їй потрібні для безпеки під час падінь. Також вдалим варіантом стануть дощовики-пончо.

3. Непромокальні штани. Якщо ваш непосида любить гуляти під час дощу і навіть не намагається обходити калюжі і бруд, вам дійсно варто купити непромокальні дитячі штанці. Їх можна одягати як просто на прогулянку, так і в садок поверх звичайного одягу, щоб не забруднити його. Переваги таких штанів в тому, що практично будь-який бруд з них можна змити, просто сполоснувши їх. Але купувати непромокальні штани варто більшого розміру, щоб дитині було в них зручно, так як матеріал, з якого вони зшиті, може бути дуже жорстким. Також зверніть увагу на наявність резинок в поясі і внизу на штанинах – вони допоможуть уникнути попадання вологи під штанці.

4. Непромокальне взуття. Звичайно ж, у кожного маленького любителя бігати по калюжах, повинно бути спеціальне взуття для цього. Підбирати за розміром непромокальне взуття варто так само ретельно, як і звичайне, адже занадто вільне взуття черевате травмами і падіннями. Проте сильно витрачатися на таке взуття не варто – ви можете купити найпростіші гумові чоботи або калоші і, повірте, їм не буде зносу. Тільки не забувайте вдягати під гумове взуття теплі носочки!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас