Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вишиванка, як оберіг для дитини

Вишиванка, як оберіг для дитини

Пропонуємо вам цікаву інформацію, про маловідому функцію вишитого одягу. Розглянемо дитячу вишиванку, як оберіг для дитини. Які правила, традиції, історія використання вишиванок з обережними властивостями.



Наші пращури вважали вишиванку не лише одягом, але й сильним оберегом. Вони прикрашали сорочки певними орнаментами і візерунками, що захищають і оберігають від неприємностей і недоброго ока. Також деякі орнаменти забезпечували добробут та вдачу. Якщо ви хочете придбати вишиванку, поцікавтесь, будь-ласка, які символи на ній зображені. Щоб впевнитися, що ви отримаєте не тільки гарний одяг, але й оберіг, ми пропонуємо вам прочитати цю статтю, яку ми знайшли на сайті вишиванок etno-vyshyvanka.kiev.ua. Особливо ця інформація важлива, якщо купується вишиванка для дитини.

Дитина у вишиванці на руках у батька

Особливими вишиванки роблять символи, які на них зображені. Переважно це або рослинний, або геометричний орнамент. У багатьох вишиванках вони поєднуються. Геометричний візерунок дуже старовинний, він з'явився і був популярний в Правобережній частині нашої країни. Рослинний орнамент молодший за геометричний та більш поширений на Лівому березі України. Треба знати, що орнаменти і символи для дитячих вишиванок відрізняються від зображуваних на дорослому одязі.

Діти одягали вишиванку зі спідницею, поясом, шароварами або без нічого. Зазвичай дитячі сорочки були вільними і довгими. У давнину діти до трьох років носили сорочки, які були перешиті з одягу для дорослих. Але не думайте, що наші предки так економили. Випрані безліч разів дорослі вишиванки були м'якші і приємніші для тіла. До того ж вважалося, що вишиванка матері або батька може передати дитині свою особливу енергетику, захистити її від злих духів.

Після трьох років дітям вишивали вже індивідуальні сорочки з певним орнаментом. Це зараз ви легко можете купити вишиванку, а раніше кожна мама створювала вишиту сорочку для малюка своїми руками. На вишиванках хлопчиків і дівчаток були різні візерунки. Чоловічими символами були вогонь, тварини, Сонце. Жіночими візерунками були зображення дерев, Землі, символів родючості.

Вишивали дитячі сорочки переважно червоними нитками. Бо вважалося, що цей колір захищає організм і збільшує енергетичний потенціал. До червоних ниток іноді додавали трохи чорних. Чорний уособлював Землю і родючість.

Зараз проблем з придбанням вишиванок не існує. Їх можна придбати як на ринку, так і в інтернет-магазині, не виходячи з дому. Вибираючи сорочку або інший одяг для малюка, велику увагу треба приділити тканині. Дітям краще купувати вишитий одяг з льону або іншої натуральної тканини. Коли ви купите вишиванку, ви зможете захистити дитину від зла і всього поганого. Вибравши сорочку правильно, ви подаруєте дитині ще й надійний оберіг.

За матеріалами статті на сайті інтернет-магазину вишиванок "Етно-вишиванка".

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас