Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новий календар щеплень 2015 року

Новий календар щеплень 2015 року
 

Дитяча вакцинація – запорука міцного імунітету і здоров'я кожної дитини, якщо звичайно зроблена вона правильно. У кожній цивілізованій країні існує свій календар дитячих щеплень, рекомендований Міністерством Охорони здоров'я і наша країна – не виняток.



У цьому році з 1 січня набув чинності новий календар вакцинації. Головними відмінностями нового календаря щеплень 2015 від попереднього стало те, що тепер двомісячним грудничкам обов'язково слід робити вакцинацію від дифтерії, кашлюку, поліомієліту, правця та гемофільної інфекції. А повторну вакцинацію проти цих же захворювань варто робити вже після 4-х місяців, а також подальшу вакцинацію проти правця, дифтерії та кашлюку у віці від 6 до 12 місяців, і ще одне щеплення проти гемофільної інфекції – в 12 місяців і пізніше.

графік щеплень 2015 Україна

Звичайно, жодне щеплення не дає 100% гарантії того, що після вакцинації ваша дитина не захворіє одним із захворювань, наведених вище, проте їхню користь для здоров'я та імунітету дитини неможливо переоцінити. Тому на питання про те, а чи варто взагалі робити різні щеплення, всі розсудливі і дбайливі батьки і лікарі однозначно дадуть позитивну відповідь .

Якщо ви все ж вважаєте сучасні вакцинації марною тратою грошей, то згідно закону України «Про захист населення від інфекційних захворювань», ви завжди можете написати відмову, скориставшись спеціальною формою, яку повинні надавати в будь-якому медичному закладі. Відмовитися можна також і від щеплень в навчальних закладах, надавши відповідну письмову заяву в довільній формі.

Відмовляючись від вакцинації, ви, тим самим, берете всю відповідальність на себе. Не забувайте, що вакцинація відіграє важливу роль у процесі формування дитячого організму. Тому, якщо у вас немає жорстких упереджень з цього приводу, то все ж по можливості краще зробити всі щеплення і в строк.

Бажаємо вам і вашим діткам міцного здоров'я!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас