Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Оформляємо стелю у ванній – що обрати?

Оформляємо стелю у ванній – що обрати?
 

Роблячи ремонт у ванній, насамперед, потрібно врахувати, що ця кімната відрізняється підвищеною вологістю, та й всі потопи, як правило, теж відбуваються тут. Хороша стеля у ванній кімнаті – це не тільки гарний зовнішній вигляд, він також допоможе врятувати ваш свіжий ремонт від затоплень зверху. Яку ж стелю обрати для ванної?



Найпростіший варіант – це пофарбована базова стеля. Цей варіант найбільш виграшний в тому випадку, якщо стеля у ванній кімнаті досить рівна, в іншому випадку стелю доведеться попередньо підготувати, а це – додаткові витрати. Враховуючи те, що у ванній кімнаті підвищена вологість, з часом пофарбована стеля може покритися плямами, відмити які не так вже й просто. Однак ви завжди зможете легко освіжити стелю без особливих витрат, перефарбувавши її. На жаль, така стеля не захистить ваш свіжий ремонт від можливих патьоків зверху.

Натяжна стеля, безсумнівно – одне з найкращих рішень для будь-якої ванної. По-перше, натяжна стеля у ванній виглядає прекрасно, завдяки ідеально рівному і гладкому зовнішньому вигляду. По-друге, глянцева структура стелі дозволяє візуально розширити простір. Ну а по-третє, така стеля без проблем захистить ваш свіженький ремонт від затоплень зверху, утримуючи всю вологу на собі. Хоча, таке рішення на перший погляд здається не найвигіднішим з точки зору фінансів, але якщо врахувати середній термін служби натяжної стелі (близько 15 років), то виходить, що це – не така вже й дорога затія.

Каркасні стелі також нерідко встановлюють у ванній кімнаті. Вони бувають плиткові і рейкові. У перших для ванної використовуються виключно вологостійкі матеріали з металу, гіпсокартону і мінерального волокна, які при попаданні вологи вбирають її, розбухаючи у висоту. В результаті, замість того щоб міняти всю стелю, достатньо лише замінити зіпсовані плити.

Рейкові стелі найчастіше монтуються з пластикових панелей, при цьому стеля виходить гладкою і глянсовою, а шви помітні лише під певним кутом. Така стеля навряд чи захистить ваш ремонт від потопу. До того ж, і ті, й інші каркасні стелі поступово виходять з моди, так як їхній зовнішній вигляд скоріше нагадує офісний стиль, ніж затишну домашню обстановку.

Існує ще величезна кількість варіантів того, як можна оригінально оформити стелю у ванній кімнаті, ми ж постаралися розповісти про найпоширеніші з них. Зрештою, що вибрати – вирішувати тільки вам.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас