Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підібрати крем для обличчя відповідно до сезону?

Як підібрати крем для обличчя відповідно до сезону?
 

Чи знаєте ви, що косметичку потрібно оновлювати не лише, коли закінчується якийсь засіб, але й коли холодна пора року змінюється теплою і навпаки? Адже зимовий догляд за шкірою має свої особливості, а літній - відрізняється від зимового. В різну пору року наша шкіра має різні потреби, тому від «зимового» крему влітку шкіра блистітиме, а від «літнього» взимку - лущитиметься, адже не матиме належного живлення та захисту. Але про все по порядку…



Поверхня нашої шкіри покрита так званою гідроліпідною плівкою, яка виробляється сальними залозами, - це природний захист шкіри, який береже її від негативного впливу кліматичних змін, має антибактеріальні властивості, служить для підтримки еластичності і рівня зволоженості шкіри. Цей природний шкірний покрив є дуже делікатним і чутливим, зокрема й до засобів, за допомогою яких ми очищаємо свою шкіру. Саме тому, слід звернути увагу на засоби для вмивання, які не руйнують наш природний захист.

на коліжанціЗдійснюючи щоденний догляд за своїм обличчям ми проходимо три обов’язкових етапи: очищення, тонізування, зволоження - вони є незмінними, незалежно від того, холодно за вікном чи жарко. Проте засоби, якими ми користуємось, проходячи ці важливі етапи догляду, мають дещо відрізнятися в різну пору року.

Взимку нашій шкірі потрібен додатковий захист і живлення, саме тому в вашому «зимовому» кремі повинен бути високий вміст олій та жирів, які утворюють на шкірі своєрідний додатковий бар’єр, що допомагає нашому природному гідроліпідному шару захищати шкіру від впливу вітру та морозу.

«Літній» же крем повинен мати більш легку текстуру (крем на літо можна замінити флюїдом, або зволожуючою сироваткою). У його складі мають переважати зволожувальні компоненти (грубо кажучи – вода), що для «зимового» крему просто неприпустимо (згадайте, що відбувається з водою на морозі, до речі, можна провести аналогію, пригадавши, що відбувається з жиром на сонці – ось вам і найбільш просте пояснення того, чому влітку та взимку не можна користуватися однаковим кремом).

Будьте красивими!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас