Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти смачних і корисних страв на грилі

Рецепти смачних і корисних страв на грилі

Влітку нам хочеться частіше бувати на свіжому повітрі: ми влаштовуємо пікніки, частішають «вилазки» за місто. І, звісно, який пікнік без смачного частування? Тут на допомогу приходить гриль, адже страви, приготовані на ньому – корисні і смачні, та й готувати дуже легко та швидко. Треба лише дотримуватися деяких правил: не використовуйте маринади на основі оцту чи майонезу, маринуйте м'ясо за 2-3 години до приготування і слідкуйте, аби воно добре просмажилося.



Отже, обирайте рецепт і на природу!

Куряче філе у лимонно-розмариновому маринаді

подвійне куряче філе
великий лимон
2 ч. л. оливкової олії
2-3 гілочки свіжого розмарину
сіль та чорний перець

Вичавте сік з лимона та змішайте його з оливковою олією і розмарином (порвіть його на шматочки). Філе трохи поперчіть та маринуйте у лимонному маринаді протягом півтора-двох годин. Перед відправленням на гриль – посоліть.

Короп з цукіні та сушеними помідорами

короп
кабачок цукіні
3-4 сушених помідори
2-3 ст. л. оливкової олії
2 зубчики часнику
сіль, чорний перець

Шматки риби натерти олією, сіллю та перцем, після цього кожен шматок загорнути у нарізані попередньо смужки кабачків та викласти на фольгу. Зверху посипати подрібненими помідорами та дрібно насіченим часником (можна, також, присипати тертим сиром), загорнути фольгу. Пекти на грилі 15-20 хв.

Грильовані баклажани з м’ятним соусом

2 середніх баклажани
морська сіль, чорний перець
200 мл натурального йогурту
3 ст. л. рослинної олії
зубчик часнику
орегано
листя м’яти

Помити та просушити баклажани, порізати їх кільцями, посолити. Відставити на 15 хв. Після цього протерти паперовим рушником та смажити на грилі з обох боків. Олію вимішати з вичавленим зубчиком часнику, сіллю і перцем, - приготованою сумішшю полити баклажани і відставити на кілька хвилин. До йогурту додати дрібно посічені листки м’яти, орегано, сіль, чорний перець – з цим соусом подавати баклажани. Також, він смакуватиме із м’ясними стравами.

Телятина на грилі

6 середніх шматків телятини
морська сіль

Для маринаду:
5 зубчиків часнику
1 ч. л. сушеного чебрецю
сік одного лимона
1 ч. л. натертої цедри лимона
2-3 ст. л. оливкової олії
дрібно порізана зелень петрушки
чорний перець

Усі інгредієнти для маринаду з’єднати, перемішати і натерти ними шматки м’яса. Маринувати в холодильнику близько 4 годин. Після цього м'ясо вийняти з маринаду, кожен шматок посолити, викласти на гриль та смажити з обох боків до готовності. Під час смаження час від часу скроплювати маринадом.

Грушевий десерт на грилі

4 груші
жменя грубо посічених волоських горіхів
100 г вишневого джему

Груші розрізати навпіл, вибрати серцевину. Викласти груші на гриль, шкіркою донизу, пекти 5-8 хв. Готові груші наповнити джемом, посипати горіхами.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас