Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеальний помічник на кухні – який кухонний комбайн вибрати?

Ідеальний помічник на кухні – який кухонний комбайн вибрати?
 

Як не крути, але від готування нікуди не дінешся. Якщо порахувати, то у кожної господині на це йде досить багато часу, а якщо сім'я велика або в будинку до того ж є маленька дитина, то на кухні взагалі проходить весь вільний час. Але хіба про це мріє кожна жінка? Звичайно, ні, і тому просто гріх відмовлятися від сучасних помічників, які так полегшують життя.



Одним з найкращих і найбільш вірних помічників для кожної господині на кухні, безсумнівно, є кухонний комбайн, який в будь-який момент готовий виконати багато функцій, значно заощадивши час і сили, які ми витрачаємо на приготування їжі. Благо і асортимент сучасних гіпермаркетів побутової техніки та інтернет-магазинів дозволяє купити кухонний комбайн без будь-яких труднощів. Залишається тільки визначити, який вибрати, і найкращий помічник на кухні готовий буде радувати вас. На що ж звернути увагу при виборі кухонного комбайну, і як зрозуміти, що стане в нагоді, а що ні?

Як ви, напевно, знаєте, кухонні комбайни відрізняються один від одного лише мотором, насадками і робочою чашею. Мотор може мати один або декілька швидкісних режимів, які потрібні для збивання соусів, замішування тіста та подрібнення овочів. Потужність моторів також буває різною, залежить вона від об’єму чаші. Так, якщо ви мрієте про компактного помічника з робочою чашею 1,5 літра, вам цілком вистачить потужності в 300 Вт, для 2-літрової чаші необхідна потужність близько 400 Вт, якщо об’єм робочої чаші – 3 літри і більше, варто вибирати моделі з сильним мотором, потужністю близько 700 Вт і більше.

Насадки дозволяють зробити кухонний комбайн більш функціональним, проте далеко не всім потрібні саме всі насадки, що поставляються в комплекті комбайна – багато з них просто припадатимуть пилом десь у шафі. Для того щоб визначити, що з усього арсеналу вам знадобиться, а що ні, просто подумайте гарненько, що ви звикли готувати, і що люблять їсти ваші домочадці. Так, якщо ви частенько любите побалувати рідних котлетками, без м'ясорубки вам явно не обійтися, також як і без насадки для вимішування тіста, якщо ваші рідні просто обожнюють вашу домашню випічку.

Але, з іншого боку, ви впевнені, що будете самі робити макарони або свіжовичавлені соки? Звичайно, хоч разок випробувати і побалуватися можна, але якщо ви цього зазвичай не робите, то навряд чи ви різко поміняєте свій стиль життя і почнете замість покупних соків і майонезу постійно робити їх самостійно, повірте. В будь-якому разі, насадки завжди виготовляються універсальні, і купивши комбайн з базовим набором, ви завжди зможете докупити необхідні насадки, якщо раптом вам захочеться чогось більшого від свого помічника.

Ще залишається робоча чаша. Як вже говорилося вище, чаші бувають різні за об’ємом – який об’єм буде оптимальним для вас, залежить від розміру вашої родини і від того, якими порціями ви звикли готувати. Якщо вам простіше раз на тиждень насмажити котлет з 2 кг фаршу і поставити їх в холодильник, замість того щоб виготовлювати нову м'ясну страву кожен день, тоді звичайно ж краще вибрати комбайн з більшою чашею. В іншому випадку, якщо у вашій родині всі звикли їсти тільки свіжоприготовлені страви, і вчорашні котлети нікого не влаштують, вам підійде комбайн з середньою або маленькою чашею.

Робочі чаші також відрізняються за матеріалом, з якого виготовлені. Залежно від виробника можна знайти комбайн із залізною, пластиковою або скляною чашею. Одним з важливих критеріїв чаші є її термостійкість, особливо якщо у вас вдома є посудомийна машина. Зберігати готову їжу в холодильній камері можна в будь-якій чаші, а ось в морозилку скляну чашу ставити не рекомендується, так як вона може тріснути. Якщо ви хочете ще й мати можливість розігрівати їжу, то із залізною чашею в мікрохвильовці у вас це навряд чи вийде.

Всі характеристики тієї чи іншої чаші, а також рекомендації з експлуатації ви завжди зможете почитати в інструкції. І не переживайте, якщо всього через 1-2 роки чаша прийде в непридатність, для комбайнів це – витратний матеріал. Нову чашу завжди і без особливих труднощів можна купити в магазині або замовити в інтернеті.

Ось, власне, і все. У всьому іншому, що важливо для вас, будь то марка, країна виробник або колір, сміливо орієнтуйтеся на власний смак. І не сумнівайтеся, як тільки на вашій кухні з'явиться такий надійний помічник, як кухонний комбайн, готувати стане не тільки простіше і приємніше, але і значно швидше. Приємних покупок!

Автор: Сальникова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас