Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дівчат та хлопчиків

Ігри для дітей

ФАРБИ Обирається водящий - «монах» и ведучий - продавець. Всі інші гравці повинні загадати таємно від «монаха» кольори красок. Кольори не мають повторюватися.

Гра починається з того, що водящий приходить до магазину і каже: «Я монах, в синіх штанах, прийшов до вас за краскою». Продавець: «За якою?». Монах: (називає будь-який колір) «За блакитною». Якщо такої краски немає, продавець відповідає: «Іди блакитною стежкою, знайдеш блакитні чобітки, поноси та принеси!». «Монах» починає гру спочатку.

Якщо така краска є, то гравець, що загадав цей колір, намагається втекти від «монаха», а той його доганяє. Якщо наздогнав, то краскою стає водящий, якщо ні, то краски загадуються заново і гра повторюється.

А-РАМ-ШИМ-ШИМ Ведучий стоїть в центрі кола з закритими очима та витягнутою вперед рукою. Все гравці біжать по колу зі словами:
А-рам-шим-шим,
А-рам-шим-шим,
Арамия-гусія,
Покажи-но на мене.
На останні слова коло зупиняється і гравці дивляться, на кого вказує рука ведучого. Той, на кого вказав ведучий, входить в коло і встає спина до спини з ведучим. Всі хором кажуть: «Раз, два, три». На рахунок «три» ті, хто стоять в центрі одночасно повертають голову. Якщо вони повернули голови в один бік, то виконують якесь завдання дітей – співають, танцюють, читають тощо. Після цього перший ведучий виходить, а другий займає його місце. Якщо вони повернули голови в різні сторони, то ніякого завдання їм не дають, перший ведучий іде, а другий починає гру спочатку.

Коли в цю гру грають більш старші діти, вони іноді вводять таке правило. Якщо в центрі хлопчик і дівчина, і вони повернули голови в один бік, то вони мають поцілуватися. Якщо ж в центрі два хлопця чи дві дівчини, то вони тиснуть одне одному руки.

ВІТАЮ Всі встають лицем в коло і плечем до плеча. Ведучий іде із зовнішньої сторони кола і зачіпає одного з гравців. Ведучий і гравець, якого зачепили, біжать в різні сторони ззовні кола. Зустрівшись, вони тиснуть одне одному руки і кажуть: «Вітаю». Можна ще назвати своє ім’я. Потім вони біжать далі, намагаючись зайняти вільне місце в колі. Той, хто лишився без місця стає ведучим.

АТОМИ Й МОЛЕКУЛИ Всі гравці як заманеться пересуваються ігровим майданчиком, в цей момент всі вони є «атомами». Як відомо, атоми можуть перетворюватися на молекули – більш складні утворення, які складаються з кількох атомів. В молекулі може бути і два, і три, і п’ять атомів. Гравці за командою ведучого мають створити «молекулу», тобто кілька гравців мають взятися одне за одного. Якщо ведучий каже: «Реакція йде по три!», це означає, що три гравця – «атома» зливаються в одну «молекулу». Сигналом до того, щоб молекули знов розпалися на окремі атоми, є команда ведучого: «Реакція закінчена». Якщо діти не знають, що таке «атом», «молекула», «реакція» - доросла людина має це їм пояснити. Сигналом для повернення до гри тимчасово вибувших гравців є команда: «Реакція йде по одному».

МОРЕ - СУША Для цієї гри вам знадобиться обруч (по одному на дитину). Грати можна вдвох з дитиною чи компанією.

Обруч кладуть на землю. Домовляються, що всередині обруча водна стихія – море, річка, океан тощо. Ззовні обруча – суша (берег, луки, пляж тощо).

За командою «Море» діти мають стрибнути в обруч. За командою «Суша» діти повинні знаходитися ззовні обруча.

Варіант: замість обруча можна просто намалювати коло на землі чи взимку на снігу.

ПЯТНАШКИ НА МОТУЗОЧЦІ До стовпика, дерева прив’яжіть мотузку довжиною 3-4 метри. Навколо стовпа накресліть коло такого ж діаметру. Всередині кола розкладіть 20-30 невеликих предметів – іграшок чи камінців.

Це скарби, які охоронятиме сторож. Робити це треба так – сторож однією рукою тримається за мотузку, прив’язану до стовпа, а другою рукою пятнає тих, хто намагається забрати скарби. Той, кого запятнали, вибуває з гри.

Через встановлений період зміна сторожа закінчується. Підраховують, хто скільки скарбів зміг взяти і гра продовжується з новим сторожем.

ПОВНИЙ ПОВОРОТ Креслимо на землі коло, діаметр значення не має. Коло ділимо на 6 секторів. Кожен сектор має відповідну цифру. Перший з гравців встає в центрі кола, обличчям до цифри 1. Підстрибнувши, він має зробити в повітрі поворот на 360 градусів, щоб приземлитися знов на цифру 1. Якщо це вдається. Він отримує 10 очок. А якщо він приземлився на іншу цифру, то отримує кількість очок, відповідну до цифри.

НЕВИДИМКА Гравці встають в коло і передають за спиною одне одному шапку-невидимку (будь-який головний убір). Раптом хтось вирішує, що його сусіду час стати невидимкою, і неочікувано вдягає йому на голову шапку зі словами: «Стережись невидимки!». Ті, що стоять в колі розбігаються хто куди, а невидимка поспішає до м’яча, що лежить в центрі кола. Взявши його, він кричить: «Стій, ні з місця!»

Всі зупиняються. Тепер невидимка може запятнати когось м’ячем зі свого місця. Якщо це вдається, то він кидає шапку і тікає від неї. Інші в цей час стоять. Тепер у грі новий невидимка. Він бере м’яч і, вдягнувши шапку, намагається попасти м’ячем в когось ще. І так далі. Як тільки хтось промахнеться, всі знов встають в коло, в центр кладуть м’яч і шапка-невидимка знов іде по колу.

ЗЛОВИ КОМАРА До мотузки довжиною в 0,5м прив’язують хусточку – «комар». Мотузку з комаром можна прикріпити до прутика, а можна тримати в руці. Дорослий тримає мотузку так, щоб «комар» знаходився на 5-10 см вище піднятої руки дитини. Дитина, підстрибуючи, намагається прихлопнути комара долонями. Варіант: замість мотузки з хусточкою можна використати бубен. Дитина, підстрибуючи, стукає долонями в бубен.

ФЛЮГЕРА І ВІТЕР Спочатку треба пояснити дітям, що таке флюгер і показати сторони світу. Дитина зображує флюгер – стоїть чи сидить замерши. Починає гру дорослий. Він командує: «Вітер дме зі сходу» - при цьому «флюгер» має повернутися обличчям до заходу і т.д. При слові «буря» діти кружляють на місці, при слові «штиль» - завмирають. Хто помилився – платить фант.

СТАТУЇ В цю гру краще грати великим м’ячем. Гравці встають в коло і перекидають м’яч одне одному. Хто не спіймав м’яча, той має продовжувати гру на одній нозі. Якщо в такій позі він зможе зловити м’яч, то далі грає нормально. Якщо ж він знов пропускає м’яч, то йому доведеться грати далі на одному коліні. За третьої помилки гравець опускається на обидва коліна. Якщо зможе впіймати м’яча – йому все прощають. За четвертої помилки гравець виходить з гри.

ТРИ ЯМКИ В землі чи в піску викопують три ямки на рівній відстані одна від одної (0,5м). Тепер треба відійти від першої ямки на 2-3 шага і спробувати закинути в ямку камінець чи невеличкий шарик. Якщо вийшло, то другий кидок буде вже в другу ямку, а потім в третю. Але це ще не все. Тепер треба кидати камінці в зворотній послідовності – спочатку в третю ямку, потім в другу і в першу.

Ще ігри для дітей...

За матеріалами kindereducation

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Басейни від INTEX – високоякісні аксесуари для відпочинку, доступні широкому колу покупців

Наявність басейну на присадибній ділянці чи біля дачі – це можливість додати літньому відпочинку ще більше яскравих вражень. Зовсім не обов’язково витрачати час і ресурси на зведення традиційної штучної водойми – достатньо купити каркасний басейн, і, встановивши його менш ніж за годину, насолоджуватися водними процедурами. Головне − обрати модель від надійного виробника.

Чим розважити дитину під час купання

Купання дітей – процес нелегкий. Крики, сльози, істерики – все це знайоме молодим батькам. Однак водні процедури дають змогу провести незабутні моменти зі своїм малюком. Розглянемо кілька варіантів, як купати немовля.

Особливості відпочинку у Східниці з дітьми

Через обмеження, пов'язані з поширенням коронавірусу, значна частина туристів відмовилася від поїздок за кордон. Тому деякі з туристів, які планують відпустку, знаходяться в роздумах і не розуміють, куди можна поїхати відпочивати, не покидаючи межі рідної країни.

Чим відволікти дитину?

Малюки рідко можуть зайняти себе самостійно. Батьки не можуть провести ані хвилини спокійно без дитини, тому потрібно вибрати відповідний ігровий напрямок. Дитячі онлайн ігри - гарний вихід з цієї ситуації, набагато краще ніж дивитися мультфільми, тому що під час гри у дитини розвивається мислення, реакція, дрібна моторика, та інше.