Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Скандинавський стиль на вашій кухні – правила оформлення

Скандинавський стиль на вашій кухні – правила оформлення

Скандинавський стиль в інтер’єрі набуває сьогодні особливої популярності, і це не випадково. Він несе в собі свіжіть та простір, які переплетені із практичністю і особливою елегантністю. Однією із особливостей даного стилю є прагнення до природності та екологічності, що проявляється у доборі будівельних та оздобних матеріалів.



Вирішуєте, в якому стилі оформити кухню і скандинавський стиль особливо вам імпонує? – У нашій статті ви знайдете багато цікавої інформації, яка допоможе вам остаточно сформувати уявлення про основні елементи даного стилю. Якщо ж вибір вже зроблено і ви твердо знаєте, як має виглядати дім вашої мрії – зверніть увагу на магазин меблів тут експерти в області ексклюзивних меблевих дизайнів кваліфіковано допоможуть вам у втіленні ваших планів.

Кухня у скандинавському стилі – це, в першу чергу, раціональність у використанні простору, де кожен куточок виконує якусь функцію. Простір і свіжість – ключові ознаки даного стилю, досягається такий ефект шляхом переважання в інтер’єрі одного кольору (найчастіше – білого), наявності багатьох джерел освітлення (природних та штучних), використання легких, функціональних меблів, строгістю форм, відсутністю багатого декору та дрібних деталей. Всі ці особливості оформлення інтер’єру мають логічне пояснення, адже народився скандинавський стиль в північній частині Європи, де панує суворий клімат із коротким світловим днем та довгими зимами. Саме тому скандинавські інтер’єри такі світлі і просторі – люди намагалися освітлити свою домівку всіма можливими способами, аби почуватися в ній більш затишно. А простота та лаконічність – це вже, мабуть, суто ментальні риси, які знайшли своє відображення в стилі інтер’єру, який так нам імпонує.

Отже, до справи…

Оформлюючи стіни кухні у скандинавському стилі, слідуйте принципу лаконічності. Найпростіший варіант – штукатурка (гладка або рельєфна) + фарба. Щодо кольору, як ми вже згадували, фаворитом є білий, зверніть, також, увагу на колір слонової кістки, світло сірий, світло блакитний, колір яєчної шкаралупи… Актуальними будуть цегляні (кам’яні) викладки на стіні (наприклад, таким чином можна оформити «фартух» - частину, яка знаходиться між стільницею і навісними кухонними ящиками; чи виділити таким оформленням зону, де стоятиме обідній стіл). Скло, мозаїка, дерев'яні панелі теж гарно впишуться в скандинавську кухню. Щодо стелі – ефектно виглядатимуть стельові балки контрастного кольору, або ж оформіть стелю лаконічно, використовуючи фарбу кольору, аналогічного до кольору стін.

кухня у скандинавському стилі

Підлога – це, зазвичай, дерево (бук, ясен, дуб, білий клен, береза). Проте, якщо ви хочете зекономити, можна підібрати паркет чи ламінат (чи, навіть, лінолеум), які створюватимуть потрібний вам «дерев’яний» ефект. Плитка – теж гарний варіант, важливо підібрати потрібну фактуру, наближену до натуральності (імітація каменю, наприклад). Невеличкий пухнастий килимок, який виділяє окрему зону (обідній стіл, зону, де ви готуєте чи ін.) – також доречна деталь.

Великі вікна, легкі фіранки (або ж зовсім відсутність декору вікон, як альтернатива – рулонні штори), – важлива особливість стилю. Вікна є основним джерелом світла у приміщенні, проте скандинавський стиль передбачає наявність додаткових, штучних джерел освітлення: точкові, підлогові світильники, торшери.

Меблі у такому інтер’єрі – лаконічні та функціональні, гладкі фасади без зайвих деталей гармонійно доповнять вашу скандинавську кухню. Обідній стіл – важлива деталь, добре, якщо він буде достатньо великим, займатиме почесне місце, особливо актуальними будуть дерев’яні столи чи скляні варіанти.

кухня у скандинавському стилі

Мінімальна кількість декору – важливий нюанс, який потрібно врахувати при оформленні приміщення у скандинавському стилі. Проте, якщо інтер’єр виконано у монохромній гамі – яскраві деталі мають бути присутніми обов’язково, вони пожвавлять «картинку»: живописні полотна, портрети, яскравий килим, чохли на кріслах, оригінальна люстра, вазони, незвичні кухонні рушнички яскравих тонів, що повторюють візерунок тих же чохлів, або скатертини... Кольорових акцентів має бути небагато, тут важливо не перегнути палку. Підбираючи штори на вікна або скатертину на стіл, віддайте перевагу натуральним матеріалам: грубому льону або бавовні.

Ви вже знаєте, якою буде ваша кухня? – Тоді переходьте від будування планів до активних дій. А Кухні на замовлення допоможуть втілити в життя ваші сміливі мрії. Успіху вам!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас