Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Детокс: основні правила

Детокс: основні правила

Останнім часом слово «детокс» почало все частіше з’являтися на сторінках журналів, на упаковках харчових добавок і навіть в меню ресторанів, воно звучить із телевізійних програм. Цей термін прийшов із медицини: детоксикація – це очищення організму, процес виводу токсинів із його тканин, із застосуванням медичних процедур (в медицині застосовуються при лікуванні від алкоголізму, наркотичної залежності, або ж сильних отруєнь). Згодом цей термін («детокс» - скорочена форма від «детоксикація») був запозичений дієтологами, спеціалістами із здорового харчування – це поняття почало асоціюватися і вживатися поряд із поняттям «здоровий спосіб життя». Детоксикація - це процес, який сприяє очищенню і відновленню нашого організму.



Складно переоцінити, яку колосальну роль відіграє харчування для життєдіяльності нашого організму, адже з їжею ми отримуємо будівельний матеріал для наших тканин, а ще – енергію. Проте, небагато людей задумаються над тим, наскільки важливим для їхнього здоров’я, збереження активності, бадьорості, молодості, краси є правильне харчування. Ми – те, що ми їмо, і це дійсно велика правда. Неправильне харчування призводить до зашлакованості організму, його засмічення.

Детокс – це не дієта в прямому розумінні цього слова, хоча ефект дає подібний, адже відбувається здорове схуднення. Принцип наступний: чим простіша їжа – тим краще; споживати потрібно лише натуральні, «здорові» продукти. Триває детокс-програма, під час якої відбувається «генеральне прибирання» організму, від одного до кількох тижнів.

Різко змінювати звичне харчування не рекомендується, тому на новий його стиль варто переходити поступово. Протягом тижня знижуйте присутність у своєму раціоні жирної, смаженої їжі, копченостей, напівфабрикатів, додавайте в раціон більше продуктів рослинного походження, не слід споживати каву, алкоголь, мучні вироби, тому і їх поступово обмежте.

Детокс харчування включає такі основні правила:

• день починається із склянки теплої води з лимоном (випивається за пів години до прийому їжі);

• з раціону виключаються кондитерські вироби, цукор, жирні, гострі та копчені продукти, кава та алкоголь;

• основа раціону – овочі та фрукти, зелень; слід випивати щоденно достатню кількість води, включіть у раціон трав’яні чаї, смузі, «зелені» коктейлі, свіжо вичавлені соки.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас