Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибір шкільної форми: місія здійсненна

Вибір шкільної форми: місія здійсненна

Вибір шкільної форми – справа відповідальна, адже ваша дитина одягатиме її чи не щодня і проводитиме в формі досить багато часу, тому важливо обрати якісну річ, в якій школяр почуватиметься комфортно, виглядатиме охайно. Отже, вашій дитині потрібна шкільна форма? Перед тим, як відправлятися за її покупкою – ознайомтеся з нашими порадами, це допоможе зробити вдалий вибір швидко та ефективно.



Найперше, що потрібно зробити перед тим, як відправлятися за вибором шкільної форми – з’ясувати, який саме її фасон вітається у школі вашої дитини? Які конкретні обов’язкові вимоги висуваються, чи є якісь обмеження, що також варто врахувати (щодо кольорової гами, аксесуарів, деталей форми, можливо, на ній, наприклад, обов’язково має бути емблема навчального закладу і т. ін.).

Якість – головний пріоритет! І це не пусті слова, адже, як вже говорилося на початку, у цьому одязі дитина проводитиме багато часу, шкільна форма – річ повсякденна, тому, якщо вона пошита із штучного матеріалу - це може доставляти школяру дискомфорт, дитина буде пітніти, можуть навіть з’явитися неприємні відчуття свербіння чи алергія (дерматити, подразнення шкіри). Тому на якості тканини не варто економити.

За існуючими нормами, в блузках і сорочках відсоток натуральних складових має бути більше 65%. Для костюмів ця норма дорівнює 45%, причому підкладка у костюмів повинна бути виконана виключно з натуральної тканини. Одними з кращих тканин для форми є бавовна, шерсть, напівшерсть або віскоза, шовк. Ідеальний варіант - льон і бавовна для весняного і осіннього сезону, а кашемір і шерсть - для зимового.

Важливо, також, щоби шкільна форма не боялася частого прання і чищення.

Зверніть увагу на те, як пошита форма: чи не стирчать нитки, чи акуратно зроблені шви? Дитині має бути зручно у шкільному одязі, і сьогодні багато виробників намагаються догодити покупцю, вигадуючи різні пристосування для додаткового комфорту школяра. Вони, мабуть, знають, що інколи збиратися до школи доводиться зі швидкістю світла, тому вигадали такі хитрощі як, наприклад брюки на резинці, замочки замість дрібних ґудзичків і т. ін.

Правильно підберіть розмір шкільної форми. Купувати її «на виріст» не варто (принаймні робіть це в межах розумного), особливо, якщо йдеться про учня середніх класів, - надто велика форма, яка погано лежить, може принести підлітку купу комплексів.

Не відкладайте вибір шкільної форми на останні дні перед початком навчального року. Адже перед першовересням у магазинах, де продаються товари для школи буде справжній аншлаг, додайте до цього серпневу спеку, чергу в примірочну, до каси… Всього цього можна уникнути, якщо змістити день походу по магазинах буквально на кілька тижнів назад.

Вдалої вам покупки!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас