Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо постільну білизну на літо: яким матеріалами віддати перевагу?

Вибираємо постільну білизну на літо: яким матеріалами віддати перевагу?
 

У минулій статті ми говорили про те, якою має бути постільна білизна для спекотної погоди. Тепер же розглянемо матеріали, які найкраще підійдуть для літньої спеки. Всі ми знаємо, що для жарких ночей краще вибирати постіль з легких тканин, які дозволяють повітрю циркулювати і забезпечують нам комфорт. Але який саме матеріал краще вибрати?

Постільна білизна з бавовни

Бавовняна постільна білизна – один з найдоступніших варіантів на сучасному ринку. Бавовна легка і прекрасно дихає, і може виглядати абсолютно по-різному (просто або дорого) залежно від плетіння. Найпопулярніші бавовняні матеріали постільної білизни:

- Перкаль - щільне плетіння з великою кількістю ниток на квадратний дюйм. Завдяки цьому постільна білизна з перкаля завжди щільна і міцна, і має приємну текстуру. Якщо вам подобається відчуття накрохмаленої постілі, перкаль – ваш варіант.

- Сатин - за текстурою схожий на шовк і є його недорогою альтернативою. Цей матеріал дуже гладкий і злегка блищить подібно атласу з одного боку, і просто матовий – з іншого. Деяка постільна білизна з сатину може мати у своєму складі віскозу, яка погіршує циркуляцію повітря. Тому обов'язково перевірте склад тканини перед покупкою сатинової постільної білизни.

- Бавовняний трикотаж (Jersey) - прекрасно дихає, охолоджуючи, коли жарко, і зігріваючи, коли холодно. Якісний трикотаж jersey виробляється зі 100% єгипетської бавовни. Така постільна білизна – золота середина між перкалем і сатином.

Бавовняна постільна білизна дуже практична і порівняно недорога, що робить її найпопулярнішим серед інших варіантів.

Постільна білизна з шовку

Постільна білизна з натурального шовку чудово регулює температуру тіла, але й коштує вона, як правило, чимало. Також варто пам'ятати, що не всі шовкові вироби однакові. Незважаючи на те, що виглядає така постільна білизна завжди красиво, деякі комплекти можуть вироблятися із суміші натурального і синтетичного волокна – з додаванням нейлону або поліестеру. Обидва ці матеріали не забезпечать вам такого комфорту ночами, як натуральний шовк – ви будете перегріватися і потіти.

Постільна білизна з бамбука

Бамбук – один з найкращих матеріалів для літньої постільної білизни. Багато людей порівнюють його за відчуттям з кашеміром. Бамбукова постільна білизна забезпечує чудову циркуляцію повітря і добре адаптується до «екстремальних» температур. Бамбук вбирає в три рази більше вологи, ніж бавовна, і швидко сохне, забезпечуючи максимально комфортний сон в літню спеку. Крім цього, бамбукова тканина має протигрибкові і протимікробні властивості. Ну і, звичайно, вона на 100% екологічна.

Постільна білизна з вовни

Багато хто сприймає вовну як теплий матеріал, але насправді вона є чудовим ізолятором – гріє в холод і охолоджує в спеку. Шерсть добре вбирає вологу і не пропускає гаряче повітря. Також вона має вогнестійкі властивості, тому є найбільш безпечним матеріалом постільної білизни. Звичайна шерсть занадто степла, тому на літо краще вибрати найтоншу вовняну постільну білизну, і подивіться, щоб її можна було прати в пральній машині.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас