Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

МРТ під час вагітності: чи загрожує вона плоду?

МРТ під час вагітності: чи загрожує вона плоду?
 

Під час вагітності жінкам доводиться проходити багато обстежень задля того, аби уникнути ряду проблем, контролювати ситуацію та мати повну впевненість у тому, що малюк народиться здоровим. Серед великої кількості різних аналізів, УЗД та інших обстежень, інколи майбутнім матусям призначають МРТ.



Магнітно-резонансна томографія часто використовується в гінекології з метою виявити можливі порушення в роботі жіночих дітородних органів. Інколи таке обстеження призначають для виявлення та запобігання проблем у розвитку плоду, тобто під час вагітності.

Ви хочете зробити МРТ у Києві і не знаєте, у яку клініку звернутися? Тоді вам обов’язково потрібно відвідати сайт діагностичного центру «Омега Київ» - omega-kiev.ua/ru/mrt.html, тут ви знайдете повну інформацію стосовно того, що, власне, являє собою, дослідження МРТ, відшукаєте відповіді на ті запитання з теми МРТ, які найбільш часто ставлять лікарям; також, дізнаєтесь, за допомогою якого апарата проводять МР-томографію у даному діагностичному центрі, які спеціалісти його проводять, і після цього, звісно, остаточно переконаєтесь, що хочете провести необхідну діагностику саме у центрі «Омега Київ». До речі, записатися на прийом можна в режимі онлайн.

Чи можна проводити МРТ під час вагітності?

Принцип дії даного дослідження полягає у використанні магнітного поля для формування зображення тканин і органів людського тіла без застосування шкідливого рентгенівського випромінювання. Така процедура не має негативного впливу на плід, тому її часто призначають вагітній, коли є необхідність діагностики проблем в організмі як майбутньої мами, так і у малюка, який розвивається під її серцем.

Інколи МРТ призначають, наприклад, як окремий вид дослідження стану плоду, або ж для того, аби уточнити результати УЗ-дослідження, чи діагноз, який був поставлений за результатами аналізів. Тобто – для отримання більш широкої і повної інформації, коли виникає така потреба. Інколи таке дослідження є необхідним коли, наприклад, виникає підозра наявності патології, чи якихось новоутворень (дозволяє визначити їх точну локалізацію, розмір). Також, завдяки цьому дослідженню можна виявити порушення роботи ЦНС, інші вади розвитку.

Щоби виключити будь-які негативні наслідки даної процедури, зазвичай її призначають вагітній уже з другого триместру вагітності (на більш пізніх її термінах). Адже перший триместр – це той час, коли закладаються усі органи майбутньої людини, в цей період подібні обстеження проводяться лише у випадку крайньої необхідності.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас