Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо букет для вчителя до Першого Вересня

Обираємо букет для вчителя до Першого Вересня
 

Вже традиційно, збираючись на урочисту Першовересневу лінійку, школярики готують букети для своїх вчителів. Ці квіти є чудовим способом висловити свою повагу, вдячність педагогам, сказати про своє захоплення ними. Як підібрати найбільш вдалий букет, чи існують якісь правила щодо вибору квітів, залежно від статі адресати подарунку, чи, наприклад, його віку?



Звісно, кожен скаже, що найкращий букет – той, який ви даруєте від усієї душі, доповнивши скромний презент кількома теплими словами. Обов’язково врахуйте це, поясніть школярику, як важливо, даруючи вчителю квіти, сказати кілька вітальних, щирих слів, букет при врученні тримати бутонами вгору, при цьому треба дивитись людині в очі, а не «відчепно» вручити жмут квітів, наче виконавши якийсь усталений звичай, майже обов’язок. Дарувати – це ціле мистецтво, навчайте йому свою дитину.

Коли обираєте букет для першачка (або учня молодших класів), не варто купувати громіздку композицію, яку дитина ледь в змозі підняти. А от зробити букет тематичним, тобто додати в нього осінніх ноток (адже День знань – вже осіннє свято) – чудова ідея. Не обов’язково зупинятися на класичних трояндах (хіба що ви знаєте, що вчитель їх дуже любить). Є прекрасні осінні квіти, такі як хризантеми, жоржини, айстри, гербери, гладіолуси, ще актуальними є соняшники. Додайте оригінальних штрихів у вигляді гілочок калини (або горобини, шипшини) з гронами, золотих листків, чи навіть жолудів, дотримуйтесь «осінньої» кольорової гами букету – такий дарунок асоціюватиметься з тими теплими і простими відносинами, які є між вчителем та його учнями. Без зайвої пишності та пафосу.

Є ще деякі правила. Наприклад, якщо букет адресовано більш молодій особі – він може бути ніжного відтінку, підійдуть менші квіти, доречною буде оригінальна, креативна композиція; для людини більш поважного віку прийнято обирати букети глибоких, спокійних відтінків, квіти в яких більшого розміру, композиції – стримані, класичні.

Для вчителя-мужчини підійде стриманий вертикальний (витягнутий) букет, щодо квітів у композиції – дотримуйтесь класики: троянди, хризантеми, гвоздики, гербери, але аж ніяк не витончені, ніжні букети.

Гарний варіант дарунку для вчителя – корзина з квітами, вона виглядає дуже урочисто, ошатно, а ще – квіти в ній довше збережуться. В таку корзинку обов’язково покладіть записку з теплим побажанням педагогу.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас