Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо якісне дитяче харчування

Обираємо якісне дитяче харчування

Усі батьки хочуть, аби їхні діти отримували лише найкраще, а тема харчування у цьому питанні має неабиякий пріоритет. Ми розуміємо, що маленький організм розвивається, росте, тому потребує повноцінного, різноманітного, якісного харчування.



Одні батьки є прихильниками суто «домашньої» їжі: самі готують пюре, чавлять соки, варять каші, інші ж довіряють виробникам з добрим іменем, тому залюбки купують дитяче харчування «в баночках», вбачаючи в цьому лише плюси: всі продукти, використанні для приготування дитячого харчування, знаходяться під суворим контролем якості, про що не завжди можна говорити з упевненістю, коли мова йде про продукти, куплені у супермаркеті чи на ринку; а ще – це набагато зручніше для самих батьків, бо суттєво заощаджує їхній час.

Купуючи дитяче харчування, ви маєте розуміти, що його виробництво доволі суворо контролюється різноманітними органами, відповідно ви можете бути певні, що якість дитячої їжі є високою, дотримані усі технології її виробництва (зокрема, контакт людини з продукцією повністю виключений).

На що звернути увагу при покупці дитячого харчування?

 Перед тим, як купувати дитяче харчування, перевірте цілісність упаковки, чи герметично вона закрита.

 Вас не повинен лякати доволі тривалий термін зберігання дитячого харчування (наприклад пюре), як от 1-1,5 роки. Насправді, це не обов’язково означає, що у складі продукту є консерванти, просто він піддається тепловій обробці і стерилізації. Проте, Закон України дозволяє використовувати деякі консерванти, тож якщо ви навіть знайшли їх на етикетці товару, - це не означає, що виробник діє протизаконно. Якщо ви категорично проти штучних консервантів – шукайте продукти дитячого харчування, у складі яких натуральний – лимонна кислота.

 Чого не скажеш про ГМО, їх не має бути у дитячому харчуванні. Міністерство Охорони Здоров’я регулярно перевіряє продукти дитячого харчування, і ті, в яких було виявлено ГМО, – не допускаються до продажу.

 Зверніть увагу на колір придбаного продукту – чи не є він занадто яскравим, неприроднім, те саме стосується запаху – чи не здається він вам штучним? Якщо так – не давайте ці продукти своїй дитині, в їх складі можуть бути штучні барвники і ароматизатори, які аж ніяк не потрібні малечі!

 Читаючи склад продукту, зверніть увагу, чи є у ньому підсолоджувачі (цукор, цукровий сироп) – якщо так, уникайте таких продуктів.

 У складі дитячого харчування вас, також, мають насторожити такі складники: пальмова, рапсова, кунжутна, бавовняна олія, для дитячого організму вони можуть принести шкоду.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас