Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ефективна терапія для зміцнення волосся – домашні рецепти

Ефективна терапія для зміцнення волосся – домашні рецепти

Чому випадає волосся? За рік ми втрачаємо близько 40 000 волосин! Цифра вражає. Проте, випадіння волосся є нормальним фізіологічним процесом. Надмірна ж його втрата, коли волосся буквально випадає цілими жмутами, і кожного разу під час розчісування шевелюри нам стає не пособі – це вже проблема, яка, до речі, знайома багатьом.



Важливо розібратися, у чому причина надмірної втрати волосся. Інколи вона попереджує нас про серйозні проблеми, є наслідком збоїв у роботі щитоподібної залози, харчових розладів, стресу, авітамінозу. В такому випадку, звісно, потрібно звернутися до спеціалістів та почати компетентне лікування. Проте, часто причиною надмірного випадіння волосся є неправильний догляд за ним, використання неякісних косметичних засобів, часте застосування різноманітних мусів, спреїв, лаків для укладки, не дотримання безпечного температурного режиму під час сушіння волосся і т. п. В такому випадку маємо більше ретельно дбати про свої локони, адже вони – наша окраса і показник стану здоров’я всього організму, бо є такою-собі коморою для зберігання мікроелементів.

Спробуйте наш ефективний комплекс (маска+ополіскування) догляду за волоссям з «бабусиної скрині» - він наповнений народними знаннями про силу та цілющі властивості різних продуктів, якими жінки здавна плекали свою красу. Завжди популярним для боротьби з надмірною втратою волосся був лопух, лікувальні властивості якого знали і використовували ще нашим прабабусі. Він є центральним складником і наших рецептів.

Маска для зміцнення волосся

Ретельно змішайте 1 ч. л. лимонного соку, 1 ст. л. морквяного соку, 1 ст. л. соку алое, та 1 ст. л. соку лопуха (корінь лопуха потрібно промити, просушити, подрібнити та вичавити сік через марлю, складену в четверо), 1 жовток, 1 ст. л. касторової олії, 1 ст. л. коньяку. Суміш накладіть на волосся, злегка втираючи в корені (наносьте на проділи, поступово рухаючись з одного краю голови до іншого). На кінчики волосся можна нанести кокосову олію. Волосся зберіть, заховайте під харчову плівку та утепліть великим банним рушником. Змийте через півгодини, використовуючи шампунь.

Після цього ополосніть волосся відваром лопуха (для відвару можна використати листя лопуха, яке залишилося), знову ж таки, приділяючи окрему увагу кореням волосся (злегка втирайте відвар під час проведення ополіскування). Не змивайте!

Робіть цей комплекс процедур раз на тиждень протягом місяця – і ви швидко побачите чудові результати!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас