Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правильно вибрана пилочка для нігтів – важлива складова ідеального манікюру

Правильно вибрана пилочка для нігтів – важлива складова ідеального манікюру

Жінка прагне досконалості у всьому. А руки, манікюр – це візитна карточка кожної пані. Саме тому, доглянуті нігті та акуратний манікюр – це так важливо. І не залежно від того, користуєтесь ви послугами салону, чи доглядаєте за нігтями в домашніх умовах – пилочка для нігтів є у косметичці кожної. Як її правильно обрати та як зробити свій манікюр ідеальним – у нашій статті.



Що стосується вибору пилочки для нігтів, для початку давайте з’ясуємо, якими вони бувають, аби знати, з чого обираємо. Отже, пилочки для нігтів різняться за матеріалом, з якого вони виготовлені та за ступенем абразивності, а ще – за формою.

• Бувають металеві (найбільш класичний варіант, який має найдавнішу історію) пилки з алмазним чи алюмінієвим напиленням, які підходять для твердих нігтів і мають не найкращу репутацію, адже доволі жорстко діють на нігтьову пластину, відповідно – провокують утворення мікротріщин, розшарування та інші неприємності.

Скляні пилки, які добре зарекомендували себе як зручний інструмент для тонких нігтів, скляні пилки мають доволі тривалий термін експлуатації, зате є крихкими, тому якщо така пилочка впаде – швидше за все розіб’ється.

Пилочки з наждачною крихтою (наждачним напиленням) підходять як для роботи із штучними так і натуральними нігтями, довговічні та доволі універсальні, адже контролюючи ступінь абразивності, можна підібрати таку пилку для різних потреб (від делікатної обробки кінчиків і полірування – до обробки твердих штучних нігтів).

Пилочки із полімерної піни, які найчастіше використовуються для шліфування нігтя.

Керамічні пилки, що чудово зарекомендували себе як інструмент для делікатної обробки нігтьової пластини, який не провокує розшарування, керамічна пилка має подібні властивості, як і скляна.

Щодо абразивності пилок для нігтів, вона вимірюється одиницею Грити (позначає кількість абразивних частинок на квадратний сантиметр, зазвичай зазначена на пилочках). Обираючи пилочку, ви маєте розуміти, що чим вищим є цей показник – тим дрібнішим є напилення, тобто тим нижчою є абразивність пилочки, отже - тим м’якшою буде взаємодія із нігтьовою пластиною.

Як обрати потрібну абразивність для ваших нігтів?

- для нарощених нігтиків, а також тих, які покриті гель-лаком (який робить їх твердими) беріть пилочку із показником 100-180 грит;

- для натуральних нігтів середньої твердості оптимальною буде абразивність 180-250 грит;

- якщо ви плануєте здійснювати шліфування нігтьової пластини – беріть пилку із показником 250-500 грит;

- і, нарешті, найделікатніші пилки, ті, якими можна полірувати ваші нігтики – із показником абразивності 1000 грит.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас