Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Масажний килимок: чому так важливо придбати його?

Масажний килимок: чому так важливо придбати його?

Сьогодні ринок товарів для здоров'я переповнений найрізноманітнішими пропозиціями: різні цікаві пристосування для профілактики і лікування хвороб – всі такі потрібні і корисні, але ми не можемо скуповувати все підряд. Потрібно визначатися з пріоритетами: що насправді важливо, що насправді потрібно?



Якщо в будинку підростає малюк, масажний килимок – річ, практично, необхідна. І це не порожні слова. Давайте, спробуємо розібратися.

Проблема плоскостопості торкнулася не однієї родини. Фахівці стверджують, що вся справа у відсутності потрібного навантаження на стопу: сучасна людина ходить по виключно рівній поверхні, у приміщенні це підлога, на вулиці – тротуари, дороги. Наші стопи майже не отримують необхідних їм тренувань, від чого і виникають проблеми. І тут на допомогу приходять корисні винаходи, такі як ортопедичний килимок і ортопедичне взуття.

Що таке ортопедичний килимок?

Ортопедичний, або масажний килимок – це килимок, який має неоднорідну структуру покриття, якусь рельєфність, завдяки якій під час ходіння по ньому відбувається рефлекторна стимуляція стопи, її ділянок, тобто робиться масаж стопи. Пам'ятаєте, як ви робили масаж своєму малюкові, коли він був ще крихіткою і не вмів ходити самостійно? Важливою частиною цього масажу був масаж стоп, адже завдяки йому відбувається зміцнення м'язів – незабаром маленькі ніжки почали крокувати самостійно...

Якщо ви живете в квартирі і можливості побігати босоніж у власному дворі або по травичці в саду немає, масажний килимок – дійсно необхідна річ у вашому домі. У першу чергу, заняття (ходіння) на такому килимку сприяють правильному формуванню зводу стопи завдяки масажу і зміцненню м'язів. Саме в дитячому віці потрібно займатися боротьбою з плоскостопістю і її профілактикою, адже дитячі кістки ще не зміцніли. Рекомендований такий килимок і діткам, які перенесли рахіт.

Крім того, масажний (ортопедичний) килимок відмінно допомагає у подоланні інших захворювань і різних нездужань. Справа в тому, що кожна окрема зона на стопі, яка називається рефлекторною, відповідає певному органу нашого тіла: права стопа відповідає правій стороні тіла, ліва – лівій.

Впливаючи на рефлекторні зони на стопах, ми здатні поліпшити своє самопочуття, наприклад, усунути головний біль, зменшити набряк слизових носа при нежиті, пом'якшити напад кашлю, зняти втому. Заняття на килимку позитивно впливають на весь організм, вони чудово тонізують його, покращують кровообіг.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас