Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

День народження дитини: вечірка-сюрприз чи разом організоване свято?

День народження дитини: вечірка-сюрприз чи разом організоване свято?
 

День народження – це свято, на яке всі діти чекають найбільше в році. І щоб цей день не розчарував вашу дитину, подумати про те, як краще його відсвяткувати, варто заздалегідь. Перетворити день народження дитини на найяскравіший і незабутній день у році зовсім не складно, треба просто проявити трохи фантазії.



І найперше питання, з яким варто визначитися – чи буде це сюрприз, чи підготовлене свято разом з малюком? І той, і інший варіант має масу переваг. У першому випадку малюк нічого не знатиме про свято, і те, що ви заплануєте і організуєте, стане повним сюрпризом. А знаєте, як діти їх люблять?! Тільки уявіть очі свого чада, коли, прийшовши додому після уроків, на нього вже чекатимуть найкращі друзі, або як малюк зрадіє, побачивши аніматора в костюмі улюбленого героя у себе на святі. Так, це непідробне здивування і море радості варті того, щоб організувати дитині вечірку-сюрприз.

Складність такої ідеї полягає в тому, що як би добре ви не були знайомі з друзями малюка, ви не можете з 100% вірогідністю дізнатися, кого б у цьому році дійсно хотіла бачити ваша дитина на святі. А ще, ви не зможете відкрито запитати, що б вона хотіла отримати в подарунок, чи хотіла б вона бачити фокусника на своєму святі, ну або, скажімо, чи хотіла би відсвяткувати цей день з друзями в боулінгу або в піцерії.

З іншого боку, якщо до організації свята залучити дитину, тоді всі нюанси завжди можна уточнити у винуватця торжества і зробити цей день по-справжньому особливим. Наприклад, якщо ваш малюк просто в захваті від Angry Birds, то чому б не запропонувати йому влаштувати на його день народження вечірку для друзів в цьому стилі?! Запевняємо, почувши про таку можливість, майбутній іменинник сам розповість, що б він хотів бачити на своєму святі, і як він собі уявляє цю подію.

Правда, в цьому випадку, вам доведеться все до дрібниць обговорювати з дитиною, і якщо щось буде не доречно або не по кишені, спокійно і аргументовано пояснити малюкові, наприклад, чому вдома не можна розбити піньяту або запросити в гості весь клас. Проте, враховуючи думку та побажання свого малюка, ви тим самим в черговий раз дасте йому зрозуміти, що ставитеся до нього як до дорослого і рівного члена сім'ї.

А самим ідеальним варіантом для святкування дня народження дитини стане суміщений варіант – хай щось допоможе вам придумати і організувати сам іменинник, а якась частина свята стане для нього сюрпризом. Такий день народження він вже точно запам'ятає назавжди!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас