Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сценарій розвиваючо-розважального заходу для дошкільнят «Святкова пошта»

Сценарій розвиваючо-розважального заходу для дошкільнят «Святкова пошта»

Мета заходу: поглибити знання дітей про усну народну творчість – казки. Кімната відповідно оформлена: стіни прикрашають ілюстраціями до відомих казок, на полицях – книги із цими казками.



Вихователь повідомляє дітей про те, що в нього у чарівній сумці лежать листи для дітей. Але це не прості листи, а листи-загадки. Хто отримує листа, той відгадує, про яку казку в ньому говориться. Хто дає правильну відповідь, той отримує спеціальну наклейку. В кого більше наклейок – той і виграє.

Вихователь пропонує дітям вийняти із сумки конверт. Читає: «Посадив дід ріпку…». Запитує: «З якої це казки?». Хто найшвидше дає правильну відповідь – тому вручається наклейка.

З другого конверта виймають малюнок, на якому зображено, як Лисичка йде в гості до Журавля. Вихователь запитує: «В якій казці Лисичка і Журавель заприятелювали?». Знову вручає приз переможцю і так після кожної правильної відповіді.

З наступного конверту вихователь виймає рукавичку і запитує дітей: «Герої якої казки жили у ній?».

У наступному конверті – зображення Котика з казки «Котик та Півник». Вихователь запитує: «Чому Півник попав у лапи Лисички?».

З іншого конверта вихователь виймає колосок і запитує: «Як називались мишенята із казки «Колосок»? (Круть і Верть).

Після цього вихователь говорить дітям, що в нього крім листів є ще й телеграми, в яких персонажі казок просять допомогти.

«Несе мене Лиска за сині її гори, за бистрії води…». Вихователь запитує: «Герой якої казки просить допомогти? Так, герой казки Котик і Півник.

Слухайте ще: «Гуси-гуси, гусенята, візьміть мене на крилята…». В якій казці потрібна допомога? Так, допомога потрібна у казці «Івасик-Тлесик».

Ще одна телеграма: «Як же мені не плакати, коли в моїй хатці страшний звір сидить…». В яку казку нам потрібно мандрувати? Так, в казку «Коза-Дереза».

Далі вихователь пропонує дітям відповісти, від кого наступні казкові телеграми:

1. «Від дідуся утік, від бабусі утік, і від тебе втечу!» / «Колобок»;

2. «А мишенят і кликати не треба: вони вже сиділи за столом» / «Колосок»;

3. «Ходи, Мишко, не біжи, нам ріпку вирвати поможи» / «Ріпка»;

4. Зміючка Оленка показала Івасику, як на лопату сісти / «Івасик-Телесик».

Вихователь запитує дітей: «А хто з вас зможе заспівати пісеньки, які співали Колобок, мати Івасика-Телесика, Коза-Дереза?»

В кінці вихователь нагороджує переможців, відзначає успіхи всіх дітей.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас