Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як подарувати дитині гарну посмішку

Як подарувати дитині гарну посмішку
 

Чарівна мила усмішка завжди приковує погляди. На жаль, за даними статистики, в середньому від 70% до 90% міських жителів страждають від неправильного прикусу, виправити який без зусиль можна було ще в дитинстві. Якщо ви хочете подарувати своїй дитині красиву приємну посмішку, в цьому вам допоможе досвідчений дитячий лікар ортодонт, який не тільки підкаже, як уникнути викривлення зубів, але і розповість, як цей процес зробити найменш болючим для вашого малюка.



Чомусь основна маса батьків вважає, що неправильний прикус і нехай навіть незначне викривлення зубів – це лише невелика естетична проблема, на яку можна не звертати уваги. Мабуть, саме з цієї причини на сьогоднішній день настільки величезний відсоток вже дорослих людей страждає від цієї проблеми.

Чим це загрожує?

По-перше, криві зуби і неправильний прикус часто стають причиною розвитку безлічі комплексів, у тому числі і невпевненості в собі. Скажіть, ви бажаєте своїй дитині такого в майбутньому?

По-друге, анатомічно неправильне розташування зубів в ротовій порожнині може призвести до їх швидкого сточування, а також сприяти розвитку різних стоматологічних захворювань, аж до карієсу і пародонтиту. Як результат, до 30 років часто людина має вже неповний і нерівний ряд зубів. А що буде далі?

По-третє, неправильний прикус вимагає додаткового навантаження з боку скронево-щелепних м'язів, стаючи причиною нерівномірного їх розвитку та частих головних болів. До того ж, в цьому випадку зуби не виконують на 100% свою основну функцію – пережовування їжі, що нерідко є основною причиною розвитку проблем зі шлунково-кишковим трактом. Адже всього цього переліку можна уникнути, приділивши належну увагу зростанню і розвитку зубів у дитини ще в ранньому дитинстві.

Що потрібно робити?

Багато хто вважає, що відвідувати ортодонта, поки у дитини тільки з'явилися молочні зуби, просто немає необхідності. Насправді ж, якщо ви хочете, щоб у крихітки була гарна посмішка, відвідувати його варто з раннього дитинства. Уперше на прийом до ортодонта краще записуватися, коли малюкові виповниться всього 2-3 роки. Звичайно, ніхто не буде ставити скоби і намагатися виправити прикус в такому ранньому віці, але досвідчений лікар може проаналізувати процес формування щелепи і підказати, на що звернути увагу і що зробити, щоб попередити можливі подальші проблеми.

Потім, у міру проростання навіть молочних зубів, регулярно відвідуйте ортодонта, аж до появи всіх корінних зубів і зубів мудрості. На щастя, неправильний прикус і викривлення зубів при бажанні можна виправити навіть у дорослому віці, проте цей процес займе набагато більше часу, близько 2-3 років, ніж в порівнянні з дитинством або підлітковим періодом, коли ця процедура може зайняти всього декілька місяців.

Всім відомо, що найкраще лікування – це профілактика. Крім того, профілактичні заходи просто непорівнянні за часом та вартістю з можливим подальшим лікуванням. Будьте здорові, і нехай ваш малюк радує вас своєю гарною посмішкою!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас