Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Знову мокре ліжко: як очистити дитячий матрацик

Знову мокре ліжко: як очистити дитячий матрацик
 

Якщо у вас маленька дитина, ви безсумнівно знайомі з проблемою постійних «нічних аварій». Ця проблема супроводжує практично всіх малюків, тому молодим батькам важливо знати, як очистити дитячий матрацик після «нічних неприємностей».



Перш ніж ми почнемо говорити про те, як очистити дитячий матрац після того, як дитина впісялась, хочемо відзначити, що ви повинні бути терплячими під час таких подій. Адже дітки, як правило, роблять це не спеціально, а в основному, коли сплять занадто міцно і не відчувають, що хочуть в туалет. А навіть коли ви помітите, що проблема повністю зникла, врахуйте, що час від часу «нічні аварії» все ж можуть траплятися в майбутньому, наприклад, у періоди сильного стресу.

Як впоратися з проблемою? Незважаючи на те, що постійні нічні аварії можуть вас дратувати, постарайтеся не злитися на дитину, просто слідуйте декільком простим правилам. Переконайтеся, що дитина регулярно ходить в туалет вдень. Як правило, більшість малюків відкладають похід в туалет до останнього. Привчіть дитину ходити в туалет відразу, як тільки вона відчула відповідні позиви, а також робити це регулярно – наприклад, перед і після сну, перед їжею і т.д. Менше поїть дитину після вечері. Водіть її в туалет безпосередньо перед сном. Ці звички допоможуть значно зменшити частоту «мокрих ліжок».

Якщо ви купуєте хороший новий дитячий матрац, також дуже бажано придбати наматрацник – він захистить матрацик від неприємностей і дозволить значно продовжити термін його служби, зберегти його в первозданному вигляді. Якщо вам доводиться міняти дитяче ліжко кожен день-два, краще купити два наматрасника, щоб поки один в пранні, застелити другий.

Але ось «нічна неприємність» трапилася. Цей запах і дискомфорт можуть зробити навіть самий хороший дитячий матрацик не таким затишним. Щоб очистити матрац, для початку зніміть постільну білизну і ковдру, і ретельно виперіть. Якщо неприємний запах все ж залишається після прання, під час наступного прання додайте до порошку трохи оцту – це допоможе прибрати аромат. Якщо після прання залишаються плями, перш ніж кидати білизну в пральну машину, злегка виперіть її під гарячою проточною водою з невеликою кількістю прального порошку.

Щоб очистити після «нічної аварії» сам дитячий матрацик, вам знадобиться холодна вода, оцет, харчова сода, трохи прального порошку, ганчірочка і пилосос. Також ви можете обзавестися спеціальним засобом для очищення оббивки, якщо дитина пісяється часто. А щоб висушити матрац після очищення, вам знадобиться фен або вентилятор.

Приготуйте розчин з 2 частин холодної води, 1 частини оцту і додайте трохи порошку. Нанесіть за допомогою ганчірочки засіб на пляму, щоб вона стала вологою (вона не повинна бути мокрою і розповзтися по сторонам). Залиште матрац так на 10-15 хвилин, щоб оцет просочився в пляму і видалив неприємний запах. Потім посипте пляму харчовою содою і дайте їй 5-10 хвилин, щоб увібрати вологу.

За допомогою вологої ганчірочки, змоченої в прохолодній воді, зітріть соду з поверхні матраца, потім пропилососьте матрацик, щоб на ньому не залишилося осаду. Увімкніть вентилятор або фен на найнижчу температуру і висушіть матрац.

Пам'ятайте, що мочитися ночами – нормально для маленьких діток, і неважливо, як це може вам не подобатися, вони не винні. Поставтеся до цього з терпінням і розумінням, а також озбройтеся нашими порадами! Ну а коли проблема зникне, купіть малюкові новий матрацик.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас