Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казка для дітей "Зимові пригоди"

Зимові пригоди

У одному будинку, в одному під’їзді навіть на одному поверсі жили дві дівчинки, дві подруги – Оленка і Улянка. Вони постійно ходили в гості одна до одної, разом гралися, разом читали книжки, а на осінь збиралися разом іти до школи. Та до осені ще довго, тому дівчатка мріють про те, як сидітимуть за однією партою напроти вчительського стола і підніматимуть руку, як їх про щось питатимуть. Коли Оленчина бабуся була не зайнята, то подружки не йшли до садочка. Бабуся пекла запашні булочки і варила солодкий кисіль, за вікном падав сніг, дівчатка цілий день могли гратися в кімнаті. Так сталося і сьогодні.

Уляна прийшла в гості з кульком іграшок: лялькою, ліжком, одягом, зошитом і жменею різних шпильок, а Оленка вже приготувала альбом і фарби. Дівчатка, як завжди почали гратися, аж раптом Уляна стрепенулася:

- Ану не чіпай моєї ляльки! Ти свою маєш!

- Я не брала твоєї ляльки, тільки хотіла глянути, що за ґудзички на її платті.

- Я сказала – не чіпай моєї ляльки, бо зараз отримаєш! – Вчепилася обома руками за іграшку Улянка, але й Оленка не відпускала!

- Не віддам, ти жаднюга!

- Я? Та я зараз розкажу, що ти хотіла забрати мою ляльку.

Так сварячись дівчатка не бачили, що прямо поміж ними кружляє маленька сніжинка, що залетіла в кімнату через шпаринку у вікні. А на тій сніжинці, зовсім-зовсім крихітна сидить чорнява, в чорненькому платтячку, з розкуйовдженим волоссям відьмочка. Сварку почула бабуся, та тільки вона відчинила двері в дитячу кімнату, щоб подивитися, що ж це робиться, як звідти війнув сильний вітер, а дівчаток всередині вже не було.

- Ой, лишенько, - плеснула в долоні бабуся. – Це ж, певно, знову якась пустунка з Маленької Чарошколи! Я сама і ради не дам!

Ніхто не знав, що Оленчина бабуся в дитинстві теж якось побувала в Чарокраїні і з тих пір вона знає, до кого звернутися по допомогу. ..

- А де це ми? – Запитала Оленка, трішки отямившись.

- Не знаю... – знизала плечима Улянка.

Дівчатка стояли посеред величезного будинку. Все було таке велике, що дівчатка й не бачили, стін... чи стелі. Біля подруг стояв стіл, та такий він був здоровенний, що як голови не піднімай, не побачиш його країв. Єдине, що помітили Оленка і Улянка, що стіл цей – величезна сніжинка.

- Нічого собі. Що ж з нами сталося?

- Просто ви потрапили у Чарокраїну, - прогриміло десь над головою.

- А хто ви? – голоси дівчат були майже не чутні їм самим.

- Я маленька Відьма!

- Ти точно маленька відьма? – Сміливо запитала Улянка, - чомусь мені здається, що ти дуже велика.

- Це я спеціально так, тренуюсь, то маленька була, що ви мене не бачили, то тепер от, величезна, – голос перестав гучно лунати, будинок потихеньку почав змешуватися і перед дівчатками з’явилася розкуйовджена відьмочка. – Привіт, я Віленка. Ви так кумедно сварилися, що я не могла не зазирнути до вас, а як побачила, що ви такі ж, як і я, то одразу зрозуміла – ми подружимося! І от, ви тут.

На щоці у Віленки було брудна пляма, зім’яте плаття теж місцями вкривала чи-то фарба, чи-то варення, а у розкуйовдженому волоссі заплуталася летюча миша. Дівчатка з подивом дивилися на відьмочку. І що тепер робити? Маленька пустунка була зовсім не страшною, проте Оленка знала, що бабуся дома переживатиме.

Раптом в кімнаті пішов сніг, маленькі пухнасті сніжинки лягали на килим, намальовані на стінах ялинки ніби ожили, струшуючи старий сніг, щоб новий гарно лягав на гілки. Віленка похнюпилася.

- А що це тут робиться? – в будинку з’явилася гарна, як Улянина лялька дівчина, - Вілено, ану негайно вмийся, переодягнися і до школи. Скоро свято, а ти далі ховаєшся від вчителів! І Миша відпусти, досить йому вже ховатися в твоєму волоссі.

- Феєчко, але ж я тільки хотіла з ними познайомитися! – шмигнувши носом пробурмотіла маленька Відьмочка. – І я навчилася зменшуватися і збільшуватися, а ще зменшувати і збільшувати кімнату!

- Ти молодець, що вчишся, але все одно, потрібно слухатися, - суворо сказала Фея. – І вам дівчатка, як не соромно! Сваритися через ляльку. Там за вас вже бабуся хвилюється, місця собі не знаходить!

Дівчатка похнюпилися, Улянка пообіцяла собі подарувати Оленці свою ляльку, а Оленка подумала, що більше ніколи-ніколи не образиться на подругу. Віленка, поки ніхто не помітив тихенько втекла, напевно, вмиватися, але перед тим поклала до рук Улянці записку. Фея непомітно махнула рукою і дівчатка опинилися в кімнаті, де вже на них чекала бабуся. Вони все розповіли: як сварилися, як опинилися в величезному будинку, як познайомилися з маленькою відьмочкою.

- Ну, добре, що все добре, - зітхнула бабуся і зібралася виходити з кімнати – Добре, що Віленка побачила, як ви сварилися, але ж міг побачити хтось лихий! Де б я тоді мала вас шукати?

Бабуся вийшла з кімнати, а дівчатка розгорнули записку. „Чекайте завтра,” – було написано чарівним чорнилом, яке одразу й зникло.

- З нетерпінням, - прошепотіла Оленка.

- Чекатимемо, - погодилася Улянка.

Дякуємо авторові Юлії Смаль за дозвіл опублікувати на нашому порталі для батьків.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас