Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що вибрати – ліжко чи диван?

Що вибрати – ліжко чи диван?
 

Це питання дуже часто можна почути в меблевих магазинах. Замислюючись про те, щоб придбати для себе або членів своєї сім'ї комфортне місце для сну, кожен стає перед вибором – чому віддати перевагу: класичному ліжку чи сучасному дивану? Давайте подивимося на обидва ці предмети меблів з різних сторін і оцінимо, що ж більше підійде саме вам?

Зручність

Диван, на відміну від ліжка, не має матраца, а укомплектований пружинними блоками або поліуретаном. З часом, рано чи пізно, в певних місцях з'являться пролежні, і тоді доведеться замінювати весь диван.

Те, наскільки вам буде комфортно спати на ліжку, більше залежить від матрацу – його швидше за все доведеться купувати окремо, проте це дозволить підібрати найбільш зручну поверхню для сну саме для вас. Ступінь жорсткості, сезонність, наповнювач – все це буде залежати тільки від ваших потреб.

Звичайно, в питанні зручності і комфорту ліжко значно виграє у дивана, та й прослужить воно довше, і кожен день складати і розкладати його не доведеться. А людям, які страждають від болю в спині, взагалі спати на дивані вкрай не рекомендується, тут підійде тільки ліжко з ортопедичним матрацом.

Функціональність

Що можна робити на ліжку? Ну, спати, іноді лежати – ось, мабуть, і все. У цьому питанні диван набагато попереду, адже на ньому можна не тільки спати, але і сидіти, приймати гостей, а додаткові ніші всередині дозволяють заощадити трохи місця на шафах, прибравши сезонний гардероб або рідко використовувані предмети всередину.

Використання простору

Тут, як мовиться, потрібно орієнтуватися за обставинами – і те, і інше може бути максимально ефективним чи не доцільним. Якщо простір у вашій квартирі дозволяє виділити окрему кімнату для спальні, тоді можна вибрати як ліжко, так і диван, молодий же парі, що живе в однокімнатній квартирі, краще віддати перевагу багатофункціональному дивану.

Для дітей, звичайно ж, ліжко – це ідеальний вибір. Якщо в одній кімнаті живе двоє дітей, можна вибрати для них двоярусну модель, яка до того ж стане чудовим додатковим місцем для ігор.

Естетика

У цьому питанні важко визначити, що красивіше і краще буде виглядати у вашому інтер'єрі, тому цей пункт строго індивідуальний. Просто довіртеся своїм смакам.

Сподіваємося, наш невеликий аналіз допоможе вам у цьому нелегкому виборі. Бажаємо вам приємних покупок і здорового сну!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас