Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо дитяче покривало

Обираємо дитяче покривало
 

Покривало виконує дві основні функції: воно захищає нашу постіль, постільну білизну від швидкого забруднення, осідання пилу, а також, звісно, має естетичне значення, тобто прикрашає ліжко чи диван, «вводить» його в загальний контекст інтер’єру. А інколи покривало – ще й додатковий спосіб зігрітися, який виручає в потрібний момент. Якщо ж мова йде про дитяче покривало – воно може мати ще більший діапазон функцій, окрім тих основних, які вже були перераховані.



Дитяче покривало часто мандрує за межами ліжечка малюка: ним вкривають дитину в колясочці, в нього загортають маля під час транспортування, подорожі, а основна його функція – захист постелі – є особливо актуальною, адже ліжечко в дитячій – це не лише місце для сну, а й арена для веселих ігор, а часом і кінозал чи навіть їдальня ;). Тому говорити про те, для чого потрібна ця корисна річ немає сенсу, краще про те, як обрати покривальце для дитини.

Перед тим, як приступити до вибору покривала за суто естетичними ознаками: подобається/не подобається, чи підходить за кольором і стилем, -варто визначитися з іншими важливими аспектами. Ви маєте знати розмір спального місця (аби правильно визначити розмір покривала), визначитись, чи використовуватиметься воно лише для накривання ліжка, чи ж ним будуть також вкриватися, тобто, чи повинно воно зігрівати? До речі, тут варто мати на увазі, що покривало в дитячій – це, зазвичай, один із «накопичувачів пилу», адже атмосфера тут, погодьтеся, зазвичай більш активна, ніж у інших кімнатах дому. Саме тому спати під покривалом – не дуже гігієнічно. Якщо ж покривало все ж застосовуватиметься для функції накривання, матеріал його має добре переносити часті прання і чищення.

Матеріал, з якого виготовлене покривало в дитячу, має бути гіпоалергенним. Цей важливий нюанс потрібно уточняти з самого початку, купуючи речі для малюка.

Також, обираючи покривало в дитячу, не варто занадто захоплюватися естетичними показниками, забуваючи про практичну сторону: наскільки легко прати, чистити тканину, з якої пошитий даний виріб. Якщо ви обираєте варіант, що має лише накривати постіль – оптимальним рішенням є комбінований склад тканини, який поєднує штучні і натуральні волокна, адже таке покривало не вимагатиме особливого догляду, невибагливе під час прання і довго зберігатиме свій первинний, як то кажуть в народі, «товарний» вигляд.

Щодо дизайну покривала – тут порадити щось універсальне вкрай важко. Стиль покривала, звісно, має вписуватись у загальний стиль дитячої, а його колір, принт – врівноважувати загальну гаму. Якщо кімната є переважно витриманою у стриманих тонах – покривало (і, наприклад, штори) може брати на себе певне навантаження, бути більш активним, яскравим за кольором. Або ж, навпаки, вписуватись у загальну пастельну гаму. Тут все залежить від вашого смаку і бачення інтер’єру дитячої.

Для новонароджених малят не варто обирати надто яскраві принти, нехай це буде спокійний тон, який заспокоюватиме. А вже більшим діткам можна придбати щось яскравіше, можливо з зображенням улюбленого героя чи іншим цікавим малюнком.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас