Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо тип вишивки на дитячій вишиванці

Обираємо тип вишивки на дитячій вишиванці

Великий попит на вишиванки, який склався в останні роки, призвів до того, що купувати такий національний одяг стали не тільки дорослим, але й маленьким українцям. Вони представлені на сучасному ринку великою кількістю виробів, які відрізняються один від одного не тільки розміром, алей й типом тканин, кроєм, типом візерунків тощо. Тому, щоб правильно обрати український національний одяг, необхідно звернути свою увагу на безліч факторів.



Проте найголовнішим є вибір візерунку, бо український національний одяг несе в собі сакральний смисл.

Символіка хлопчачих вишиванок

Вишиванка для хлопчика є зменшеним варіантом чоловічого варіанта. Наші пращури навіть перешивали старі чоловічі сорочки для своїх дітей. І згодом це стало традицією, ніяк не пов’язаною із матеріальним становищем родини.

З огляду на це, обирати хлопчачі сорочки треба, враховуючи ті самі критерії, що й при виборі чоловічих сорочок. Оскільки будь-яка вишиванка має ту чи іншу символіку, то при покупці треба звернути увагу на візерунки.

З давніх-давен чоловічі та хлопчачі традиційні сорочки прикрашали символами вогню, Сонця та різноманітними зооморфними елементами. На традиційних варіантах нерідко можна зустріти золотавих півників. Зображувались також і рослинні елементи, наприклад, листя та плоди дубу здавна уособлювали силу, енергію та мудрість.

До речі, сонце наші пращури зображували у вигляді зірки. Цей малюнок можна зустріти і на сучасних виробах.

Візерунки на вишиванках для дівчат

Будь-яка вишиванка для дівчинки, якщо її було зроблено за народними звичаями, має певну символіку. Жінка в різних культурах є берегинею роду, і наші традиції не є виключенням. Тому нерідко на жіночих сорочках зображували калину, яка є символом нашої країни. Калина – це, в першу чергу, символ українського роду.

Традиційним символом родючості є ромб. Він уособлює безкінечність роду. А квадрати – це символи Землі, яка є матір’ю всього сущого. Також на виробах для дівчат нерідко присутні і рослинні елементи з різноманітними квітами.

Жіночі орнаментовані сорочки – це, в першу чергу, символ тендітності та краси. Сучасні вишиванки для дівчат також виготовляються з огляду на українські традиції.

Де можна придбати дитячу вишиванку

В інтернет-магазині Укргламур ви зможете придбати якісні вишиванки за доступними цінами. Тут вашій увазі буде запропоновано безліч варіантів, з яких ви зможете обрати більш прийнятний для себе.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас