Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо столик і стільчик для дитини

Вибираємо столик і стільчик для дитини
 

Купуючи меблі в дитячу кімнату, в першу чергу молоді батьки думають про ліжечко і шафку для речей, які в перші місяці життя малюка подарують йому комфортний сон, а мамі – зручне місце для зберігання всіх дитячих дрібничок. З часом дитина підростає, починає сидіти, ходити, пізнає світ навколо і вчиться творити. На цьому етапі ліжком і шафкою вже не обійтися, наступає пора вибирати стіл і стільчик для дитини.



Вибираючи ці предмети інтер'єру дитячої кімнати, особливу увагу варто приділити не тільки матеріалам, з яких виготовлені дитячі меблі, але й найдрібнішим деталям. Якісні дитячі меблі не тільки подарують максимум задоволення і зручності під час занять творчістю вашому малюкові, але і прослужать дуже довго.

Чому дитині потрібен окремий стіл і стілець?

По-перше, тому, що сидіти за великим столом на звичайному стільці вашому малюкові буде попросту незручно – доведеться постійно насилу дотягуватися до різних предметів на столі або підкладати предмети, щоб «підняти» стілець. Подібні маніпуляції можуть викликати проблеми з хребтом, який тільки формується у дитини.

По-друге, часто, меблі для дорослих виготовляються не з цільної деревини, а з різних матеріалів, оброблених спеціальними складами, що не гарантує їх безпеку та екологічність для дитини.

Як вибрати стіл і стілець для дитини?

Перше, на що варто звернути свою увагу, вибираючи дитячий стіл і стілець – це матеріал, з якого вони виготовлені. Для дітей настійно рекомендується купувати вироби, зроблені виключно з натуральної деревини. При цьому психологи рекомендують віддавати перевагу меблям в спокійних пастельних тонах, як наприклад, сосна і бук.

Вибравши пару-трійку моделей в магазині, уважно огляньте вироби. До дитячих меблів пред'являються особливі вимоги – вони не повинні мати гострих кутів, виступів і задирок, щоб ваш малюк ні в якому разі не поранився об них.

Крім того, конструкція виробів має бути достатньо міцною і надійною – діти часом такі непосиди, і ви не можете вгадати, що придумає спорудити з них ваш малюк завтра.

Діти ростуть дуже швидко, і якщо ви хочете, щоб куплені меблі прослужили якомога довше, зверніть увагу на сучасні моделі із змінною висотою, які, так би мовити, ростуть разом з дитиною – це дозволить вам трохи заощадити коштів, коли ваш малюк підросте.

Бажаємо вам приємних покупок!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас