Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що потрібно знати, якщо ви вирішили проколоти вуха дитині

Що потрібно знати, якщо ви вирішили проколоти вуха дитині

Як батьки маленької дитини, а вірніше доні, ви напевно замислювалися про те, щоб пробити їй вушка. Це питання, яким переймаються багато батьків, а відповідь на нього досі викликає суперечки. Багато хто порадить вам зачекати, поки дівчинка не виросте і сама не попросить проколоти вуха, інші ж радять пробити дитячі вушка якомога раніше, поки маленька принцеса не буде їх постійно чіпати (чим часто супроводжується проколювання вух у діток дошкільного віку). Але, як би ви не вирішили, є кілька порад, яким краще послідувати.



Відразу ж варто відзначити, що для проколювання вух найкраще підходить медичний сплав або золото. Що ж ще варто врахувати?

Вік

Тут немає швидкої однозначної відповіді, яка підійде всім. І все ж експерти рекомендують зачекати хоча б до 4 років, коли дитина стане досить дорослою, щоб розуміти, що сережки не можна смикати постійно (щоб не занести інфекцію), а також коли дівчинка не зможе випадково їх зняти і проковтнути (через що може вдавитися). А в ідеалі, звичайно, краще почекати, поки ваша донька не зможе приймати це рішення разом з вами – це вік близько 8 років.

Якщо ж ви вирішили проколоти дитячі вушка в дошкільному віці, ви повинні постійно стежити за тим, щоб дівчинка постійно не чіпала і не крутила сережки, і щоб вони залишалися на місці. Також, приймаючи таке рішення, подумайте, чи немає у вашої доньки проблем із загоєнням ранок, схильності до інфекцій, формування товстих шрамів.

Підготовка

Якщо ваша донька достатньо доросла, ви повинні розповісти їй, що вона відчує по час проколювання вух (незначний біль) і про відповідальність щодо догляду за пірсингом. І краще, звичайно, поцікавитися, чи не проколюють вуха дітям у вашій дитячій поліклініці.

У поліклініках, як правило, санітарія на високому рівні, що буває не у всіх салонах. Якщо ж у ваших поліклініках вушка малюкам не пробивають і ви змушені звернутися в салон, виберіть той, в якому працює ліцензований майстер і дотримуються санітарні норми.

Догляд

Як тільки ви проколете дитині вуха, вам потрібно буде ретельно доглядати за новим пірсингом щодня. Для цього вам потрібно буде протирати (знезаражувати) вушка і сережки двічі на день. Для цієї мети підійде аптечний антисептик, перекис водню або настоянка календули: змочіть ватку і протріть нею вушка навколо пірсингу, а також самі сережки, проверніть сережки, щоб запобігти утворенню шрамів. Якщо вушка червоні і подразнені, зверніться до лікаря - можливо, в них все ж таки потрапила інфекція і ранку потрібно обробити антибіотиком.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас