Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Стільчики для годування: якими вони бувають?

Стільчики для годування: якими вони бувають?

Ваш малюк росте і міцніє, ось він вже самостійно сидить, ось і перший зубчик, а за ним і перший прикорм... Настав час купити стільчик для годування, проте який обрати? Адже вибір справді великий і особливо важко зорієнтуватися батькам первістка. Про те, якими бувають стільчики для годування та як обрати той, який потрібен саме вам - у нашій статті.



Вже класичною стала модель стільчиків для годування на високих ніжках. Вони справді дуже зручні, саме через це здобули таку популярність. Зазвичай, в таких стільчиках регулюється положення самого кріселка, стільниці, підніжки, вони додатково можуть бути оснащені коліщатами для зручності при переміщенні по дому. Також, у таких стільчиках знімається стільниця, тому є можливість згодом присувати дитину у кріселку до загального столу для спільних сімейних обідів.

Навісні стільчики для годування кріпляться до звичайного столу (є деякі обмеження: стіл має мати добру опору, тобто стояти на чотирьох ніжках, скляна стільниця теж не підійде). Це зручно, а ще - компактно, але не надто універсально, бо коли малюк підросте, такий стільчик вже не підійде йому

Серед інших компактних варіантів, які економлять простір у домі - тканинні стільчики (малюк в них знаходиться наче у "кенгуру") та стільчики-сумки. Вони кріпляться до спинки звичайного стільця. Перевага таких пристосувань у їх мобільності - їх зручно брати в гості, в подорож.

Стільчики-бустери також кріпляться до звичайного стільця і економлять простір в домі. Такі моделі вже можуть бути оснащені стільницею, мати ремені безпеки, а також дещо регулюватися за висотою.

Стільчики-трансформери – багатофункціональний варіант. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів, а перевага їх у тому, що вони легко перетворюються на окремий стілець і столик, чи навіть на ходунки і крісло-гойдалку. Такі варіанти будуть дещо дорожчим.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас