Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому батькам варто купити зволожувач повітря в дитячу?

Чому батькам варто купити зволожувач повітря в дитячу?

Всі ми чули про те, що зволожувач повітря – річ корисна, особливо для діток. Однак, чим саме такий корисний цей пристрій, не особливо здогадуємося, тому й нехтуємо настільки корисною покупкою. У нашій статті мова піде про всі переваги зволожувачів повітря для малюків – ми розповімо, чому його неодмінно варто купити в дитячу кімнату. Причин дійсно багато.

Переваги зволожувача повітря для дитячого здоров'я

Знижує ризик захворюваності

Це одна з причин, за якими педіатри рекомендують купити даний прилад в дитячу. Як відомо, сухе повітря може стати причиною не тільки носових кровотеч у дитини, але і зниження опірності дитячого організму до вірусних захворювань – все через пересушену шкіру в носових пазухах. Завдяки вологому повітрю ворсинки в носових пазухах рухаються активніше, вловлюючи хвороботворні бактерії і віруси. Крім того, зволожувач ще й очищає повітря від цих самих бактерій і вірусів.

Полегшує симптоми застуди та грипу

Якщо ваш малюк вже захворів застудою або грипом, вологе повітря допоможе полегшити симптоми захворювання, заспокоюючи дихальні шляхи і знижуючи подразнення в носових проходах, горлі і бронхах. Іншими словами, зволожувач повітря допоможе дитині вільно дихати і спати міцніше під час хвороби.

Полегшує симптоми алергії й астми

Як і у випадку з застудою і грипом, зволожувач повітря полегшує дихання дитини, що особливо актуально для астматиків та алергіків. Крім того, він фільтрує алергени (як і хвороботворні бактерії), завдяки чому також полегшує симптоми алергії. Тільки переконайтеся, що ви регулярно очищаєте фільтри пристрою.

Захищає шкіру малюка

Ще одна хороша причина поставити зволожувач в дитячу. Як відомо, у діток шкіра набагато чутливіша за нашу, а сухе повітря може сильно її пересушувати. Нестача вологи може стати причиною сухості і лущення шкіри, і навіть появи на ній мікротріщин. Зволожувач повітря допоможе уникнути всіх цих неприємностей і підтримувати шкіру дитини здоровою.

Очищає повітря

Ще один хороший привід купити зволожувач повітря в дитячу. Як відомо, імунітет у діток не такий сильний, як у дорослих. Якщо ви думаєте, що вдома дитина в безпеці, тому що тут, в чотирьох стінах, повітря чистіше, ніж на вулиці, ви помиляєтеся. Як показали дослідження, повітря в житлових приміщеннях забруднене в 2-5 разів сильніше, ніж на вулиці. Зволожувач же допоможе очистити повітря від алергенів, хвороботворних мікроорганізмів і забруднень.

Ще трохи про зволожувачі повітря

Неважливо, чи є у вашого малюка проблеми з дихальною системою, чи ви просто хочете захистити його від хвороб, зволожувач повітря допоможе вам у цьому – його покупка ні в якому разі не обернеться марною тратою грошей. Педіатри настійно рекомендують ставити зволожувач в дитячу.

До речі, будь-який зволожувач повітря нестиме всю вищеперелічену користь для здоров'я вашої дитини. Цей незамінний пристрій забезпечить не тільки необхідний рівень вологості в кімнаті малюка, але і гарантує, що чадо дихатиме чистим повітрям.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас