Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 поширених помилок під час генерального прибирання

7 поширених помилок під час генерального прибирання
 

До Нового Року залишився місяць, а значить, зовсім скоро кожна господиня почне робити генеральне прибирання в будинку, щоб зустріти новий рік в чистоті і порядку. У будь-якій справі є свої нюанси, і прибирання – аж ніяк не виняток. Як зробити так, щоб прибирання принесло ідеальну чистоту, при цьому витративши мінімум сил і енергії, і уникнути поширених помилок?



Прибирання – це кара небесна

У багатьох людей прибирання асоціюється з чимось жахливим, нудним і неприємним, хоча є й справжні любителі прибирання. Так от, якщо для вас прибирання – це щось жахливе, на що потрібно спочатку налаштовуватися пару днів, а потім знехотя все зробити, тоді можливо краще відмовитися від цієї затії і довірити її професіоналам? Тим більше що знайти клінінгову компанію або прибиральницю зовсім не складно, а з-за здорової конкуренції в цій галузі ціни за генеральне прибирання цілком адекватні.

Але якщо у вас є трохи вільного часу і бажання, цю затію можна перетворити на неймовірно захоплююче заняття. Наприклад, поєднавши улюблені заняття фітнесом або аеробікою з прибиранням, або просто включивши музику голосніше і натанцювавшись зі шваброю по всьому будинку.

Відсутність системи

Неважливо, чи можете ви виділити собі достатньо вільного часу, чи ні, генеральне прибирання вимагає чіткого розподілу. Починати його варто з ретельного планування всіх справ, які потрібно зробити. Для цього розділіть весь простір свого житла на невеликі зони і планомірно одну за одною прибирайте. З правильно складеним планом прибирання потребуватиме від вас куди менше часу і сил, навіть якщо на нього ви можете виділяти всього по годині на день протягом тижня.

Прибирання наодинці

Не варто звалювати на себе всі справи, нехай інші члени сім'ї теж беруть участь. Якщо ви поки що живете самі, тоді просто запросіть на прибирання друзів – так ви і впораєтеся дуже швидко, і наговоритеся вдосталь, і посмієтеся від душі. Головне, давайте всім не абстрактні, а чіткі завдання, і результат порадує вас.

Не слухати чужий досвід

Навіть якщо ви вважаєте себе профі в цій справі, чужий досвід може бути корисним. Ви чули про лайфхаки? Вони дійсно здатні не тільки спростити життя сучасної господині, але і заощадити ваші сили і час на наведення порядку.

Призначення дати збирання

Хто сказав, що генеральне прибирання потрібно робити саме навесні і восени, або перед Новим Роком і Великоднем? Якщо так жити, чекаючи на певну події в житті для того щоб поприбиратися, можна перетворити власне житло в «джунглі». Робіть прибирання в міру необхідності, періодично очищаючи власний простір від непотрібних речей, а якщо і зовсім постаратися трохи змінити свій спосіб життя, тоді генеральне прибирання може більше і не знадобитися довгий час.

Погане оснащення

Купуючи засоби для прибирання, не варто економити. По-перше, тому що більш дорогі чистячі і миючі засоби можуть швидше впоратися з забрудненнями, не пошкодивши поверхню. По-друге, тут як завжди працює правило «скупий платить двічі» - дорогі засоби, як правило, більш концентровані, завдяки чому їх витрата значно менша, що дозволяє з лишком окупити свою вартість. Так, можна провести генеральне прибирання з допомогою води, ганчірки і віника, але скільки ж часу і зусиль ви витратите при цьому?!

Особистий захист

Використовуючи спеціальні хімічні засоби, не забувайте і про власне здоров'я і його захист. Гумові рукавички, нехай вони і не дуже зручні, вбережуть ваші руки, зберігши шкіру м'якою і шовковистою, і позбавлять вас подразнень і алергії, а респіратор або хоча б ватяна пов'язка вбереже дихальні шляхи від шкідливих аерозолів і випарів.

От і все! Нехай у вашому домі завжди панує чистота і порядок!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас