Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Піца до Новорічного столу: як зробити її ще смачнішою?

Піца до Новорічного столу: як зробити її ще смачнішою?

Піца... Її так люблять у всьому світі! Смачно, ситно і різноманітно – ніколи не набридає. Адже існує стільки різних варіантів начинки, соусів, видів тіста! Саме тому багато господинь, плануючи меню до Нового року, включили в нього і цей шедевр італійської кухні. Ось ми і вирішили трохи допомогти, підказавши кілька простих секретів, як зробити всіма улюблену піцу ще смачнішою і кориснішою.

Тісто. Готуючи тісто для піци, окрім звичайного, білого борошна, використовуйте цільнозернове (наприклад, у співвідношенні 1:1). По-перше, ваша піца буде набагато кориснішою, адже в такому борошні більше клітковини, білка; а по-друге – тісто вийде більш щільним, що для піци дуже навіть позитивно, адже з таким тістом буде простіше працювати, воно не буде рватися. Тільки врахуйте, така мука «бере» більше рідини, тому трохи пристосуйте свій звичайний рецепт, враховуючи такі нюанси. Не забудьте додати до тіста трохи оливкової олії, і воно стане більш еластичним. І ще – можна прямо в тісто додати ароматні трави: сушений базилік, орегано, чабер – вийде чудово!

Сир. Безперечно, сир в піці – це важливо. Класика – це ніжна моцарелла, також добре підійде Брі, можна брати Чеддер, Гауда. А ідеально – комбінувати кілька видів сиру. Тоді смак вийде більш багатим, піца просто «заграє».

Соус. Ну, якщо у нас вже особлива, святкова піца, то використовувати кетчуп або звичайний соус з банки якось не хочеться. Візьміть кілька томатів, бланшуйте (короткочасно обробіть окропом), зніміть шкірку і збийте в блендері з травами (можна додати зубок часнику) і оливкову олію. Потім відправте соус на повільний вогонь на 5-7 хвилин. Можна також використовувати консервовані томати у власному соку – з них соус теж виходить дуже смачним!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас