Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Важливі правила догляду за контактними лінзами

Важливі правила догляду за контактними лінзами
 

Правильно доглядаючи за контактними лінзами, ви піклуєтесь про своє здоров’я, адже від коректного догляду та правильності їх зберігання залежить багато, а порушення важливих правил може навіть призвести до появи нових проблем із зором.

Догляд за контейнером для лінз

Говорячи про правила догляду за контактними лінзами, варто почати із догляду за контейнером для їх зберігання. Слідкувати за його чистотою слід з такою ж ретельністю, як і за чистотою самих лінз. Адже забруднення з контейнера можуть потрапити на лінзи і призвести до появи відчуття дискомфорту під час носіння контактних лінз.

Отже, одягнувши лінзи, вилийте дезінфікуючий розчин із контейнера та промийте його свіжим розчином (в жодному разі не водопровідною водою!). Після цього залиште контейнер сушитись, поставивши його на чисту серветку догори дном (робіть це у добре провітреному приміщенні).

Контейнери слід змінювати регулярно, не рідше, ніж 1 раз на місяць. А раз на тиждень проводьте термічну обробку контейнера - парою чи окропом.

Догляд за контактними лінзами

Перед тим, як ви використовуватимете ваші контактні лінзи, розпочинатимете догляд за ними – ретельно вимийте руки з милом, а після цього обсушіть їх безворсовим рушником.

Очищуйте свої контактні лінзи одразу після того, як ви зняли їх з очей. Щоби не переплутати лінзи, беріть по одній лінзі, знімаючи першою ту, яку першою ставили. Покладіть лінзу на чисту, суху долоню, капніть декілька крапель розчину для очищення та обережно потріть задню і передню поверхню лінзи одним пальцем. Знову капніть декілька капель розчину та завершіть очищення, промивши лінзу. Після цього положіть лінзу в чистий контейнер (повторіть ті ж дії і з другою лінзою). Після очищення не забудьте закрити контейнер (перевірте щільність закриття).Не використовуйте розчин повторно (змінюйте його кожного разу при зміні лінз).

Лінзи в контейнері мають бути повністю зануреними у рідину, слідкуйте за цим.

Пам’ятайте, що при будь-якому пошкодженні лінз їх слід замінити (так само не забувайте перевіряти термін придатності лінз і змінювати їх по закінченню цього терміну).

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас