Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Натуральна косметика – міф чи реальність?

Натуральна косметика – міф чи реальність?

Останнім часом в особливій пошані натуральність, органічність, люди обирають природність на противагу штучності. Панує, буквально, мода на все натуральне: продукти харчування, тканини, ми прагнемо жити в екологічних помешканнях, навіть в індустрії краси натуральність є трендом: в моді натуральні відтінки волосся, м’які, природні лінії стрижок, стримана довжина нігтів, густі, природні брови… А ще, існує таке поняття, як натуральна косметика. Багато вважають такий вислів просто рекламним ходом.

Натуральна косметика. Чим вона відрізняється від ненатуральної?

Натуральна косметика – це така косметика, у складі якої переважають натуральні компоненти (їх частка є більшою, у порівнянні з синтетичними речовинами). Натуральні складники – це, найперше, складники рослинного походження, ефірні олії, жирні кислоти, рослинні масла, фітоекстракти та ін. Також, важливе значення має те, в якому місці вирощені ті чи інші компоненти косметичних засобів, як проводився їх збір, чи оброблялися хімікатами отримані заготовки, яким чином вони зберігатися і т. ін.

Косметичні засоби, які носять ім’я «натуральні» містять мінімальну кількість барвників, ароматизаторів, консервантів чи інших синтетичних складників.

Як обирати?

Обираючи косметичні засоби, найперше, вивчіть їхній склад. Компоненти того чи іншого продукту у складі зазначені у порядку спадання, тобто на самому початку стоять ті компоненти, частка яких у загальному складі найбільша, а ближче до кінця списку – ті, частка яких мінімальна. Тож, якщо виробник заявляє, що його косметичний засіб створений на основі певного рослинного екстракту, а він у складі стоїть на передостанньому місці – вам говорять неправду. У справді натуральній косметиці на першому місці завжди стоять фітоекстракти, поживні олії (і, звісно, вода).

Зверніть увагу і на зовнішній вигляд засобу: його колір, текстуру, запах. Натуральні засоби мають натуральний вигляд: колір спокійний, аромат приємний, нерізкий, без синтетичних ноток. Консистенція натурального засобу може бути дещо неоднорідною.

Детально проаналізувавши склад продукту та протестувавши його зовнішній вигляд, навіть не експерт зможе визначити «ступінь натуральності» того чи іншого засобу, зрозумівши, чи правду говорить виробник, пишучи на етикетці заповітне слово «натурально», «органічно». Ну і, звісно, ви маєте розуміти, що вартість натуральних засобів завжди дещо вища, це також може стати важливим показником при виборі продукту.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас