Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як почистити улюблені тапочки TOMS в домашніх умовах

Як почистити улюблені тапочки TOMS в домашніх умовах
 

Тапочки TOMS увійшли в моду і закріпили свої позиції в минулому році настільки міцно, що зараз майже у кожного в гардеробі знайдеться пара цього зручного, стильного і справді незамінного для теплої погоди взуття. Чоловіки, жінки, діти – всі ми носимо улюблені томси практично кожен день. А так як це взуття, як правило, тряпчане, воно досить швидко брудниться. У підсумку, тапочки TOMS вже не виглядають як раніше, але ж так хочеться і далі їх носити! Що можна зробити?



Навіть якщо у вас не потіє нога, плями і запах з'являється в томсах в більшості випадків, якщо носити їх регулярно. Частково причина в тому, що носяться ці тапочки на босу ногу, але основний їхній ворог – вуличний пил і бруд, від якого нікуди не дітися. Тому дана проблема стає актуальною для кожного власника тапочок TOMS.

Перш ніж давати свої поради, ми хочемо звернути вашу увагу на рекомендації, які дає сам виробник:

«Компанія TOMS настійно рекомендує прати ганчіркові тапочки вручну в холодній воді з м'яким пральним порошком і дати висохнути самостійно при звичайній температурі повітря (бажано на свіжому повітрі, можна на сонці). Ні в якому разі не рекомендується класти томси в сушарку, а також ставити біля батареї або іншого неприродного джерела тепла.»

Так, ручне прання – не самий простий і швидкий спосіб привести в порядок улюблені тряпчані тапочки, і ви напевно не зможете одягти їх наступного ж дня. Але це – найкращий спосіб очистити їх, не пошкодивши текстуру, форму і міцність взуття.

З іншого ж боку, багато людей стирають томси в машинці і кажуть, що це цілком можливо. Якщо ви таки вирішили на свій страх і ризик прати тапочки TOMS в машинці, скористайтеся наступними порадами. Перш ніж кидати тапки в прання, видаліть за допомогою м'якої щітки всі можливі зовнішні забруднення. Виберіть самий делікатний режим прання і найнижчу температуру води, вимкніть віджим. Користуйтеся мінімальною кількістю м'якого прального порошку. Час прання також має бути мінімальним.

Найкращий спосіб висушити улюблені томси – сушити їх на сонці, на свіжому повітрі. Так, тапочки не пошкодяться в сушарці, а ультрафіолет вб'є бактерії. Якщо ж ви таки вирішили скористатися сушаркою для білизни, включіть низьку температуру.

Якщо ви не хочете ризикувати своїми TOMS, краще прислухатися до рекомендацій виробника і випрати їх вручну. Щоб зробити це, для початку за допомогою м'якої щіточки видаліть весь сухий бруд і пил з поверхні взуття. У тазик налийте холодної води і розчиніть в ній зовсім трошки неконцентрованого миючого засобу для посуду. Пінки має бути мало. Намочіть чисту щітку мильною водою, одягніть тапочок на руку і акуратно щіточкою тріть тканину, поки не очистите її від плям. Потім виставте томси на свіже повітря, щоб вони просохли.

Щоб освіжити тапочки TOMS і відбити неприємний запах усередині, насипте харчової соди в мішечок або загорніть в шматочок ганчірки і покладіть всередину взуття. Ні в якому разі не наносьте соду на матеріал товсів – їхня внутрішня устілка зроблена зі шкіри, і від контакту з содою вона стане сухою і ламкою.

Любіть свої TOMS, доглядайте за ними і носіть із задоволенням!

А якщо ви до сих пір не оцінили всі переваги тапочок TOMS, ви неодмінно повинні це зробити! Відвідайте інтернет-магазин http://kedoff.net/category/toms.html і виберіть свої улюблені томси – брендові, якісні і неймовірно стильні! Тут ви зможете купити взуття TOMS для всієї своєї родини, скориставшись діючими знижками – вони подарують максимум задоволення від шопінгу.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас