Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Позолочені великодні яйця

Позолочені великодні яйця
 

Якщо в цьому році на Великдень ви хочете не просто пофарбувати яйця в різні кольори, а шукаєте ідею особливого великоднього декору, у нас є, що вам запропонувати. Прекрасно на святковому столі виглядатимуть крашанки з позолотою – вони стануть справжньою окрасою вашого свята.



Вам може здатися, що таку красу зробити дуже непросто. Це не так. Декорувати великодні яйця «позолотою» зможуть навіть дітлахи! Їм напевно сподобається така творчість.

Прикрашаємо великодні яйця фольгою

Що знадобиться:

- Підставка для сушіння пофарбованих яєць (можна зробити вручну);
- Білі курячі яйця;
- Барвники для крашанок;
- Оцет;
- Ємності для барвників;
- Металева ложка;
- Тонка металева фольга під золото – продається в магазинах для творчості і рукоділля;
- Спеціальний клей для фольги (клей-мордан) – також продається в магазинах для творчості і рукоділля;
- Пензлик;
- Поролоновий пензлик або шматочок поролону.

Зваріть яйця і дайте охолонути. Поки яйця остигають, приготуйте барвники, як написано на упаковці (можна в кожен з них також додати по 2 ст.л. оцту). Також підготуйте відразу підставку для сушіння яєць, якщо така є, або зробіть її своїми руками, вбивши цвяхи в дерев'яну дошку або встромивши зубочистки в щільний поролон. Відстань між цвяхами або зубочистками має бути менше діаметра яєць.

Позолочені великодні яйця

Пофарбуйте яйця харчовим барвником, як ви це робите зазвичай. Поставте їх сушитися на підготовлену підставку. Коли барвник повністю висохне, нанесіть на нього з одного боку клей-мордан за допомогою звичайного пензлика. Робіть мазки безладно, не покривайте яйце повністю. Врозкид робіть округлені, прямі і точкові мазки, щоб в результаті отримати цей «мармуровий» ефект, як на картинці. Дайте клею пару секунд підсохнути.

Позолочені великодні яйця

Будьте уважні, цей клей дуже липкий, і він не повинен потрапити на руку, якою ви його наносите, так як цією ж рукою ви будете працювати з фольгою. Візьміть цією рукою невеликий шматочок фольги і приклейте до поверхні яйця, змащеної клеєм.

Позолочені великодні яйця

Щільно притисніть її за допомогою поролонового пензлика (або просто шматочка поролону), потім ним же витріть яйце – приклеєна фольга залишиться на ньому, а зайва відпаде. Тріть фольгу дуже акуратно, щоб та, що залишилася на яйці, не ушкодилася. Зробіть те ж саме з іншого боку яйця.

Позолочені великодні яйця

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас