Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо дитячий прорізувач для зубів: на що звернути увагу?

Вибираємо дитячий прорізувач для зубів: на що звернути увагу?
 

Прорізування зубів – один з найбільш складних і болючих етапів розвитку малюків, і настільки ж важкий для батьків. Тому іграшки-прорізувачі стають не просто корисною, а необхідною покупкою. Сьогодні дитячі прорізувачі для зубів продаються у величезному асортименті і різноманітності: з одного боку, це добре, адже у кожного є можливість купити те, що найкращим чином підійде дитині, з іншого ж боку, в такому величезному виборі легко розгубитися. Який дитячий прорізувач краще купити і що врахувати при виборі? Про це – в нашій статті.

Вибираючи дитячий прорізувач для зубів, задайте собі наступні 5 питань.

1. Чи є прорізувач цільним або ж, чи складається з декількох деталей? Завжди купуйте тільки дитячі прорізувачі, які мають цільну форму – без деталей, які дитина може відкусити або перегризти. Так, більшість виробників гарантують, що жодна прикріплена деталь іграшки-погризушки не відпаде, але вам, як батькам, може бути некомфортно дивитися, як малюк гризе такий прорізувач.

2. Наскільки легко мити дитячий прорізувач для зубів? Вибирайте тільки ті погризушки, які буде легко чистити. Прорізувач потрібно мити після кожного використання, тому, чим простіше за ним доглядати, тим краще.

3. Якої форми дитячий прорізувач? Намагайтеся вибирати іграшки-прорізувачі, які малюкові буде зручно тримати в його маленькій ручці. Деякі погризухи можуть бути занадто великими, або важкими, або мати таку форму, що дитині важко утримати її в руці. Також важливим є те, щоб дитина могла взяти іграшку до рота – тобто її краї повинні відповідати маленькому ротику.

4. Який матеріал і текстура у прорізувача? Зверніть увагу на те, з якого матеріалу виготовлений дитячий прорізувач для зубів, яку він має текстуру. Наприклад, деякі прогризушки повністю гладкі і тому малоефективні для прорізування зубів. Зверху на іграшці не повинно бути фарби, яка може зішкребтися і потрапити до рота малюкові. Сам же матеріал повинен бути досить жорстким, але пружним, щоб не пошкодити дитячі ясна, але допомагати зубкам прорізуватися.

5. Чи безпечний прорізувач для дитини? Матеріал іграшки повинен бути безпечним для малюка, не містити бісфенолу А, фталату, ПВХ і свинцю. Також, ще раз нагадуємо, зверніть увагу на те, що фарба і будь-яке покриття на прорізувача повинні бути відсутніми.

Відповівши собі на ці п'ять питань, ви зможете вибрати найкращий прорізувач для зубів для свого малюка і подарувати йому максимум комфорту в цей непростий період прорізування зубів.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас