Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Одяг для новонародженого: що купити, як одягти, як доглядати

Одяг для новонародженого: що купити, як одягти, як доглядати
 

Немовлята ростуть неймовірно швидко, тому немає сенсу витрачати величезні гроші на те, щоб одягнути новонародженого малюка. А в перші тижні життя вашому малюку взагалі потрібні будуть речі, які просто комфортні, і ті, які легко знімаються і одягаються. Крім того, через його швидке зростання і розвиток, правильним вибором буде купити мінімум речей для майбутньої дитини на вік 0-3 місяці і 3-6 місяців.

Який одяг купувати новонародженому?

Зверніть увагу на боді і сліпи для новонароджених – вони незамінні. Вибирайте модельки з м'якого трикотажу, які застібаються спереду, і з широким вирізом, через який легко пройде голова крихітки. Також зручним варіантом можуть стати комбінезончики на змійці. Підійдуть і окремі повзунки і футболочки-кофтинки, до них вимоги такі ж самі – вони мають бути зручними, тягнутися, легко одягатися і зніматися. Саме такий дитячий одяг інтернет магазин ibebik.com.ua пропонує у широкому асортименті.

Які б речі ви не вибирали для новонародженого, пам'ятайте: вони повинні бути м'якими, зручними і простими у догляді. У вас, як молодої мами, спочатку постійно не вистачатиме часу, і навряд чи ви захочете витрачати його, наприклад, на ручне прання. Тому обов'язково звертайте увагу на рекомендації виробника по догляду за обраним вами одягом для немовляти.

Багатошаровий одяг

Новонароджених потрібно тримати в теплі, так як їхня терморегуляція ще не налагоджена. Найкращий спосіб зробити це в холодні дні – багатошаровий одяг. Таким чином, ви зможете знімати одні-два шари, коли, наприклад, заходите до приміщення під час прогулянки і одягати після, або ж таким же чином «регулювати» наряд крихітки в мінливу погоду. Адже не дати малюкові перегрітися не менш важливо, ніж не дати йому замерзнути.

Скільки одягу купувати новонародженому?

З новонародженою дитиною вам доведеться прати буквально кожен день, тому вам потрібно буде кілька комплектів одягу на зміну. Купуючи одяг для немовляти, керуйтеся даним списком:

- 6 майок;
- 6 сліпів (боді);
- 2 піжами (сліпи, ночнушки або спальні мішки);
- 3 футболочки;
- пара кофтинок, якщо зараз холодно;
- 3 пелюшки (теплі або легкі в залежності від пори року);
- пара бавовняних шапочок;
- декілька пар шкарпеток.

Як одягати новонародженого?

Багатьом немовлятам не подобається процес одягання і роздягання. Чим швидше і спритніше ви будете, тим менше стресу буде у вас і вашого малюка!

• Переконайтеся, що в кімнаті досить тепло.

• Покладіть дитину на м'яку поверхню.

• Одягніть відразу ж підгузник, щоб уникнути «неприємностей».

• Розтягніть горловину маєчки (футболки) і, підтримуючи голівку дитини, натягніть майку спочатку ззаду, потім спереду. Будьте обережні, щоб не подряпати личко немовляти – вони, як правило, дуже цього не люблять. Знімаючи маєчку, дійте в зворотному порядку: стягуйте горловину спочатку спереду, потім ззаду, також стежачи за тим, щоб не подряпати малюка.

• Акуратно протягніть ручки малюка в рукави футболки або пройми маєчки.

• Одягаючи немовля в боді або сліп, розстібніть одяг повністю і розкладіть. Покладіть малюка зверху, протягніть ручки в рукави, ніжки – в штанини і застібніть комбінезончик.

• Вирушаючи на прогулянку в сонячну погоду, переконайтеся, що ніжки і ручки крихітки заховані від сонця (в такому віці немовлят рекомендується берегти від впливу прямих сонячних променів).

Як доглядати за одягом новонародженого?

Ви можете прати речі малюка з іншими речами, але врахуйте, що концентровані порошки та кондиціонери для білизни можуть подразнювати дитячу шкіру. Багаторазові підгузники і речі, які малюк забруднив «покаками», необхідно замочувати і запирати перш, ніж кидати в загальне прання. Те ж стосується і одягу, забрудненого їжею, якою ви прикормлюєте крихітку.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас