Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати радіо- або відеоняню для дитини

Як вибрати радіо- або відеоняню для дитини

Відеоняня дистанційно передає звук, а відеоняня – ще й відео. Таким чином, ви можете стежити за малюком з будь-якого куточка будинку. Такі пристрої комплектуються з двох частин – передавача і приймача, і буквально незамінні для молодих батьків з немовлям, яке спить в іншій кімнаті. Також гаджет буде дуже корисний під час денного сну – з ним ви зможете займатися будь-якими справами по дому, не відволікаючись, щоб перевірити дитину, і точно дізнаєтеся, коли малюк прокинеться і зажадає вашої присутності.



Щоб аудіоняня працювала максимально ефективно, розмістіть її на відстані 3 метрів, або близько того, від ліжечка малюка – так ви будете чути чітко навіть найтихші звуки з дитячої. Відеоняні рекомендується розташовувати близько до дитячого ліжечка, щоб зображення було чітким. Знайти найкраще місце для відеоняні ви зможете просто методом проб і помилок.

Незважаючи на те, що радіоняні незамінні, у них є свої недоліки, які вам варто врахувати. Так, бетонні стіни можуть блокувати сигнал, а мобільні телефони і бездротові системи в будинку можуть перешкодити прийому. Також, якщо пристрій не захищений, доступ до інформації (аудіо, відео), що проходить через няню, можуть отримати сторонні люди.

На що звернути увагу, вибираючи радіоняню?

Аналоговий чи цифровий пристрій. Аналогові аудіоняні дешевші, але і якість звуку в таких моделях, як правило, гірша. Аналоговий сигнал транслюється по радіо хвилях, що означає, що його можуть чути і інші люди в цьому діапазоні. Цифрові моделі переводять звук в цифрові дані, що унеможливлює прослушку.

Аудіо- або відеоняня. Чи хочете ви бачити, як спить ваш малюк, чи тільки чути, коли він прокинеться? Аудіоняні дешевші і, як правило, компактніші. Відеоняні проте оснащені моніторами – ви зможете бачити, що відбувається в дитячій, і те, як спить малюк. Няні можуть мати різні за розміром і якістю дисплеї, камеру, можливість наближати картинку і навіть нічне бачення.

Безпека. Зверніть увагу на пристрої, що використовують DECT технологію, яка кодує сигнал, якщо вибираєте аудіняню. Відеоняні же йдуть цифрові і захищені набагато краще. Деякі моделі навіть оснащені спеціальною функцією цифрового блокування, яка кодує зображення.

Розмір. Чим більш компактним буде приймач, тим зручніше вам буде носити його по будинку.

Індикатор заряду батареї. Якщо батарея розрядиться непомітно, ви можете не почути малюка, тому краще вибирати моделі з індикатором розрядженого акумулятора.

Вогник, що активується звуком. Якщо ви прибираєтеся, заспокоюєте іншу дитину, яка шумить або дивитеся телевізор, через сторонній шум ви можете не почути, як плаче малюк в дитячій. Але вогник, який загоряється, реагуючи на звуки в дитячій кімнаті, дозволить бачити, що дитина вас кличе, навіть коли ви цього не чуєте.

Декілька приймачів. Деякі радіоняні йдуть в комплекті з двома приймачами – це дуже зручно, якщо ви хочете розмітити один з них в своїй спальні, а інший ще десь іще.

Інші функції. У сучасному розмаїтті моделей радіонянь є чимало вартих примірників. Деякі з них можуть відстежувати температуру повітря в дитячій кімнаті, відправляти повідомлення, якщо малюк довго не ворушиться або підключатися до Інтернету, щоб ви могли стежити за дитиною онлайн через ПК або телефон.

Техніка безпеки

Якщо у няньки є шнур, переконайтеся, що він розташований поза зоною досяжності дитини – не ближче, ніж за метр до дитячого ліжечка. Також не ставте пристрій поблизу з водою або зовсім поруч з дитячим ліжечком, адже воно завжди може впасти.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас